La defensa ha demanat que es deixi en llibertat provisional el jove de Blanes que l'agost passat va atacar el seu company de pis amb una catana i es va atrinxerar durant hores a l'habitatge. L'advocat del processat, Joan Pere Zapata, es remet a la declaració que la víctima va fer al jutjat aquest desembre per sostenir que l'acusat no tenia intenció de matar-lo. Entre d'altres, perquè després de ferir-lo amb l'espasa, li va obrir la porta del pis, el va deixar sortir i es va desfer de l'arma llançant-la escales avall.

La fiscal, per la seva banda, s'oposa que el jove quedi en llibertat mentre el cas arriba a judici. Recorda que hi ha risc de fugida, perquè ja es va escapar pel teulat de l'habitatge després de l'atac amb la catana, i subratlla que aquest no era el primer cop que agredia el seu company de pis (dies abans, ho havia fet amb una defensa elèctrica).

Els fets als quals fa referència el cas es remunten a mitjan agost del 2016. Aleshores, tant l'acusat com la víctima, que era amic seu, vivien en un pis del carrer Extremadura, al barri de la Plantera de Blanes. El processat, que acumula diversos antecedents, va atacar l'altre inquilí amb l'espasa i li va fer talls al cap i en altres parts del cos.

La policia no el va poder detenir fins al novembre, i d'ençà d'aleshores, es troba empresonat en espera del judici. Entre d'altres delictes, inicialment s'enfronta a una condemna per intent d'homicidi. Ara, qui haurà de decidir si el jove de Blanes continua a presó serà l'Audiència de Girona.