Els Cos d’Agents Rurals va efectuar a mitjans de febrer la retirada d’un dipòsit de cadàvers de gats i gossos que s’havia localitzat en una zona boscosa situada a cala Salionç (La Selva). Aquesta acció es va realitzar juntament amb la col·laboració de la l’Ajuntament i la Policia Local de Tossa de Mar i el Consell Comarcal de La Selva.

El dipòsit de cadàvers estava ubicat al mig del bosc. Consistia en una acumulació de bosses de diferents mides. Cadascuna d’elles contenia el cadàver d’un gat o gos. Els animals estaven en diferents estats de descomposició. Els Agents Rurals van identificar totes les bosses, van fer el rastreig amb un detector de microxips i es van encarregar de la retirada i trasllat dels cadàvers a un centre d’incineració.

En total es van identificat 87 cadàvers, la majoria gossos de tot tipus de races. 19 portaven microxip identificatiu.

Els Agents Rurals van trobar el dipòsit durant una patrulla per la zona.

La troballa del dipòsit de cadàvers es va produir el passat mes de gener quan una patrulla d’Agents Rurals efectuava un recorregut a peu per la zona i va detectar uns residus abocats al mig del bosc i una forta olor.

En un primer moment es va efectuar un rastreig superficial de la zona amb un lector de microxips i es van obtenir tres lectures. Aquestes lectures van permetre localitzar a dos propietaris de gossos, els quals van manifestar que havien portat el seu gos malalt a una veterinària i que una vegada el gos havia mort aquesta s’havia fet càrrec de la gestió del cadàver.

Es dóna el cas, a més, que el dipòsit de cadàvers es trobava a la part posterior d’un xalet propietat d’un familiar d’aquesta veterinària. La veterinària en qüestió actualment està inhabilitada per a la praxis veterinària.

Els fets han comportat el trasllat de diligències a la Fiscalia de Medi Ambient per un presumpte delicte de desobediència, falsificació documental i estafa, i també s’ha efectuat denuncia administrativa per gestió incorrecta de residus.