Primer incendi mortal de l´any a les comarques de Girona. Va produir-se ahir a la matinada a Santa Coloma de Farners. Una dona de 97 anys va perdre la vida en un foc que es va declarar a casa seva. El seu fill, de 70 anys, també va quedar afectat per les flames però va poder sortir a temps de l´immoble sinistrat.

L´home va ingressar a l´UCI de Cremats de l´hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona i ahir el seu estat era crític, segons van informar fonts del centre sanitari. Les causes del succés s'estan investigant i tot apunta que la causa seria elèctrica.

Els Mossos i Bombers especialitzats en investigació estan mirant d´aclarir si la causa és un curtcircuit o si algun aparell dels que hi havia endollats al menjador, lloc on va iniciar-se el foc, es va sobreescalfar. Al lloc dels fets també hi van treballar la Policia Local de Santa Coloma i el SEM.

La víctima mortal i el seu fill són molt coneguts a la població. Maria Carreras vivia amb el seu fill, Joan Climent, en una casa situada en ple centre del nucli antic de Santa Coloma, al carrer Firal. Joan Climent és conegut a la ciutat perquè havia estat l´encarregat del cinema de la població quan aquest estava obert.

L´incendi es va declarar al número 19 del carrer Firal de la capital de la Selva, a tocar del carrer Girona. Es tracta d´un habitatge de dues plantes. El foc va originar-se al menjador, a la planta baixa, que és on actualment dormia la difunta. Les flames es van escampar molt ràpidament, en una casa antiga amb cairats de fusta.

Quan els serveis d´emergències van arribar a dins ja van localitzar la dona de 97 anys sense vida.

Mentre que al seu fill de 70 anys, tot i haver patit cremades de primer i segon grau, va poder sortir de dins de l´immoble. Aquest dormia al pis de dalt de la casa. L´home a més, pateix dificultats respiratòries i la gran presència de fum les hi van agreujar. El SEM es va desplaçar a lloc amb dues ambulàncies. El van traslladar fins a l´hospital Vall d´Hebron de Barcelona, on va ingressar a l´UCI de Cremats, on ahir es trobava en estat crític. A banda de la víctima mortal i el seu fill en estat crític, també hi van localitzar dos gats morts.

Sense perill d´ensorrar-se

La casa és de construcció antiga i amb els cairats de fusta. Al llarg del matí els tècnics municipals i els Bombers van realitzar una revisió per determinar l´afectació estructural. D´entrada, tot apunta que no hi ha perill que s´ensorri. A quarts de nou del matí es va retirar el cadàver de la dona finada.

El lloc on va començar l'incendi és a la planta baixa, un menjador on hi havia el llit de la dona, així com un sofà que es va encendre. Això sumat al fet que hi havia molts objectes acumulats va fer que les flames s´estenguessin ràpidament.

El cap de guàrdia dels Bombers, el sotsinspector Ferran Garcia, va explicar a l'ACN que la casa havia quedat molt malmesa per les flames. La tinenta d'alcalde, Teresa Garcia, va donar el condol a la família en nom de l'Ajuntament.

Aquest és el primer incendi mortal de l'any a Girona. No se n'havia produït cap des del 2015, quan va morir una dona a Olot.