Els municipis del Ter Brugent volen recuperar, d'una vegada per totes, el servei d'ambulància durant 24 hores i solucionar els problemes del transport no urgent. Per això els Ajuntaments, després d'anys fent aquesta demanda, han decidit convocar ciutadans, entitats i càrrecs electes a concentrar-se el pròxim 10 de març davant del CAP d'Anglès.

Els consistoris van començar a fer aquesta petició, de manera reiterada i fent front comú, al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, després que aquest anunciés el novembre de 2015 que en reduiria les hores de funcionament a la meitat. Un canvi que ja llavors, després d'estudiar diferents paràmetres, els batlles de la zona afectada no van veure clar, motiu pel qual van reclamar a Salut que no apliquessin aquesta reducció horària.

Es tracta dels pobles de Susqueda, Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Osor, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Sant Feliu de Pallerols i les Planes d'Hostoles. Finalment, van aconseguir que, en lloc de dotze, fossin vuit les hores reduïdes. Actualment l'ambulància, que té la seva base a Anglès, dona servei de vuit del matí a dotze de la nit.

Descontenta amb el transport

«Amb aquesta concentració volem mostrar que la ciutadania té interès a recuperar l'ambulància tot el dia i que està descontenta amb el transport sanitari no urgent», va explicar ahir l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset. En aquest sentit, la batllessa va subratllar que aquest servei està «descoordinat» i que «continua funcionant malament». «Hi ha gent que arriba tard a tractaments programats com quimioteràpia o diàlisi. Fan anar malament tot el sistema sanitari», va lamentar l'alcaldessa, qui va recordar que es tracta de «gent malalta que ho passa malament».

Respecte a la concentració, Desset va explicar que la proposta va venir de la CUP, però que els consistoris ja tenien previst fer un acte similar, tenint en compte que Salut no ha donat resposta a les mocions aprovades amb aquestes demandes i que tampoc han realitzat la reunió que es van comprometre a fer per explicar als grups polítics com havia anat el servei el primer any. «Hem fet una bustiada a tots els pobles i creiem que hi haurà molta assistència», va afegir Desset.