16 de març de 2017
16.03.2017

La CUP de Blanes rebutja qualsevol legalització dels càmpings sancionats

Creu que les multes són una «estratègia del govern» per justificar la seva regularització

15.03.2017 | 23:41

La CUP de Blanes va comunicar ahir que rebutja qualsevol legalització de l'activitat dels dos càmpings sancionats per ocupar, sense la corresponent autorització, sòl no urbanitzable de protecció agrícola. La formació considera que «les sancions són un petit pedaç ja que els beneficis obtinguts per aquests càmpings superen amb escreix les multes imposades» i que aquestes multes econòmiques «obeeixen a l'estratègia de l'equip de govern de poder justificar la legalització d'aquests terrenys via POUM, adduint que ells han complert amb la llei i han imposat les sancions pertinents». La CUP fa referència a la tramitació del nou POUM, on es preveu la possiblitat de regularitzar les irregularitats comeses en sòl agrícola abans del 2005 –cosa que preveu el pla director urbanístic del sistema costaner.

Les ocupacions irregulars són dels càmpings Bella Terra i El Pinar. Al primer, l'Ajuntament li ha imposat una sanció d'1,5 milions d'euros per construir diferents edificacions en sòl agrícola ocupant gairebé 50.000 metres quadrats. Unes instal·lacions que haurien explotat d'ençà que van iniciar l'ampliació el 2005, i que són les que ara ha d'eliminar.

L'altra sanció és de 20.604,05 euros a El Pinar. La regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, va explicar que inicialment era de 128.775,30 euros, però es va reduir un 80% perquè els propietaris van pagar d'immediat i van retirar els bungalous i les edificacions irregulars.

L'alcalde, Miquel Lupiáñez, va precisar sobre la regularització de l'ocupació que «si el ple aprova el nou POUM, llavors aquests càmpings es podran ampliar; però per ara, si així es decideix, hauran de deixar el sòl com estava inicialment». El grup d'ERC, que forma part del govern amb PSC i CiU, ja ha manifestat la seva oposició a la regularització.

Dins la preocupació de la CUP per la degradació del delta de la Tordera, ha organitzat per a demà a les set de la tarda a la Sala de Plens, l'acte Qui ha matat la Tordera?, on es debatran quins passos s'haurien de seguir per tal de frenar la seva degeneració i començar a dignificar aquest espai natural. Com a ponents hi participaran Noemí Pineda, membre de la plataforma Preservem el litoral del Maresme; Enric Badosa, biòleg i membre de la Junta de l'Institut Català d'Ornitologia; i Jaume Pujadas, regidor de la CUP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook