Una parella de Riudellots de la Selva assegura que el gos d'un dels seus veïns va matar la seva gata, Mitxeta, la setmana passada, i que ja hauria atacat i matat altres gats del barri amb anterioritat. Segons va denunciar un dels afectats, David Girona, a Diari de Girona, els fets es van produir dimecres passat, al barri del sector Ponent.

«Em vaig adonar que la gata havia desaparegut i feia una setmana, aquest gos havia matat el gat d'un altre veí. Per això vaig anar a preguntar-li al propietari si sabia alguna cosa» va explicar Girona. Va ser llavors quan, segons l'afectat, el propietari va reconèixer que el seu gos, un pastor alemany, havia atacat la gata i que ell mateix l'havia enterrada «d'amagat». «La vaig desenterrar i estava destrossada» va lamentar aquest veí.

Arran dels fets, Girona va avisar els Mossos d'Esquadra els quals després d'enviar una patrulla fins al lloc dels fets, haurien comunicat a l'afectat que aquests temes són competència de l'Ajuntament. «Vaig presentar una queixa al consistori i em van dir que ho denunciés als Mossos que em van dir que ho denuncies a l'Ajuntament. Es van passant la pilota i ningú soluciona res» va criticar aquest riudellotenc.

Per això ara, l'afectat reclama que s'actuï aviat per evitar una tragèdia pitjor. «Avui són gats, però qui diu que demà no pugui ser un nen?» plantejava Girona, remarcant que els veïns d'aquest barri residencial se senten «impotents» davant l'actitud del propietari d'aquest gos «que està descontrolat».

«L'endemà de matar la Mitxeta, aquest pastor alemany va tornar a atacar un altre gat que es troba en estat molt greu» va explicar Girona afegint que el mateix propietari hauria pagat la factura del veterinari a l'amo del gat ferit i hauria reconegut que el gos ja hauria atacat i matat altres gats de la zona.

Resposta de l'Ajuntament

Per la seva part, la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Riudellots, Carme Camps (CiU) va assegurar ahir que tan bon punt van conèixer els fets, van actuar. «A mi la queixa em va arribar dimarts, i l'alcaldessa -Montserrat Roura- es va reunir personalment amb el propietari del gos, el qual li va assegurar que intentaria que l'animal no es tornés a escapar». A més, segons la regidora, s'ha requerit a l'amo que censi el gos en un termini de temps determinat, i que en cas de ser incomplert, serà sancionat econòmicament a partir de l'ordenança de tinença d'animals de la població.

En relació amb la queixa de David Girona sobre el fet que el consistori «passa la pilota als Mossos», Camps ho va desmentir i va ressaltar que l'Ajuntament pot actuar en aquests casos «fins a cert punt». «És molt difícil demostrar els fets perquè es la paraula de l'un contra la de l'altre i calen proves» va remarcar l'edil de Riudellots afegint que Girona és l'únic veí del sector Ponent que ha denunciat aquesta situació i que encara estan esperant l'informe dels Mossos sobre l'incident. A més, Camps va recordar que el pastor alemany no és considerat una raça perillosa.

Tot i això, la regidora de Medi Ambient va avançar que quan els vigilants municipals comencin a treballar -fa poques setmanes es va aprovar la creació d'un cos de vigilants- una de les tasques que se'ls encarregarà serà fer un control exhaustiu dels animals que hi ha a la localitat.