La ciutat de Blanes ha acollit aquest dissabte la celebració del Dia Nacional de Gàmbia que ha commemorat el 52è aniversari de la independència d'aquest país. L'acte institucional ha tingut lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Blanes, i l'han presidit l'alcalde del municipi, Miquel Lupiáñez, acompanyat de l'ambaixador de Gàmbia a l'estat espanyol, Lang Yabou.

Els parlaments oficials els ha completat el representant de la comunitat gambiana a Blanes, Baba Jawo, així com el cònsol a Barcelona, Juan Antonio del Moral, i el cònsol honorari a Girona, Kabuneh Sakoli. També han assistit regidors i regidores de l'Ajuntament de Blanes, altres càrrecs electes de poblacions del voltant.

La visita oficial de l'ambaixador s'ha iniciat a primera hora, amb una recepció privada que s'ha allotjat al despatx d'Alcaldia. Acompanyats per l'alcalde, l'ambaixador i els dos consols s'han reunit amb representants dels sectors econòmics del municipi -hostaleria, construcció, pagesia i pesca-, així com entitats de cooperació i solidaritat: Blanes per Kuwonku, Càritas Interparroquial i Blanes Solidari, entre d'altres.

L'ambaixada de la república de Gàmbia a l'estat espanyol ha escollit enguany la vila de Blanes per celebrar el Dia Nacional de Gàmbia, que commemora la seva independència. La primera trobada estatal es va fer l'any 2014 a Banyoles i l'any següent a Balaguer. L'any passat, a causa de la crisi constitucional que va haver després de les eleccions del desembre, la commemoració es va decidir posposar fins ara, encetat ja l'any 2017.