Les dues filles de la dona que va morir a ganivetades a mans del seu cunyat a Caldes de Malavella (Selva) el 28 de maig del 2013 continuen patint seqüeles per haver vist morir la mare davant seu. Segons han explicat els familiars de les nenes, les petites que aleshores tenien 6 i 10 anys han estat més de dos anys en tractament psiquiàtric, ha baixat el seu rendiment escolar, tenen malsons i tenen "molta por" quan es creuen pel carrer amb homes amb característiques físiques semblants a les de l'acusat, Antonio Alcaraz. Els testimonis també han ressaltat que l'expolicia culpava la víctima mortal de la seva separació. Al final de la segona jornada del judici, el familiars de la dona han amenaçat de mort l'acusat i els Mossos d'Esquadra han intervingut per evitar que la tensió anés a més.

Segona jornada del judici contra l'expolicia de Girona acusat d'assassinar la cunyada i intentar matar la seva dona a Caldes de Malavella. Aquest dimarts han declarat els familiars de la víctima mortal de l'atac d'Antonio Alcaraz i, també, els veïns del carrer de la urbanització on van tenir lloc el crim.

La família de la dona que va morir a ganivetades han explicat que les dues filles menors d'edat de la víctima continuen arrossegant seqüeles. Alcaraz va perpetrar el crim davant les nenes, que en aquell moment eren dins el cotxe a punt per anar a l'escola. Segons han detallat, les nenes han estat mesos sense poder anar a casa seva i, de fet, durant els primers mesos van viure a casa dels seus avis. Des d'un primer moment, i fins l'any passat, han rebut tractament psicològic.

Els familiars han explicat que les nenes han baixat el seu rendiment escolar, són inestables, han estat temps sense tenir control nocturn dels esfínters, tenen molts malsons i senten "terror" quan es creuen pel carrer algú que s'assembli al seu oncle. A més, es pregunten per què Alcaraz va fer mal a la seva mare si era una "persona bona".

De fet, tant fiscalia com acusacions particulars i defensa han renunciat a que les nenes testifiquin en base als informes psicològics i per evitar que hagin de reviure "una situació tan traumàtica".

La filla gran, que en el moment del crim tenia 10 anys, va ser qui va trucar a la seva àvia el matí del 28 de maig del 2013 per alertar-la del que havia passat. "El 'tito' està matant la mama i la Isa", li va dir. La família, que viu a la mateixa urbanització, va anar corrent fins a l'habitatge però ja va ser massa tard per poder fer res per salvar-li la vida a la víctima mortal. "Les nenes estaven histèriques", ha afirmat la seva tia.

Quan van arribar a la casa, Alcaraz ja no hi era. Estava de camí a l'hospital de Salt amb la seva dona, a qui havia intentat degollar i que va sobreviure a l'atac. El germà de l'acusat (que també era marit de la víctima mortal) ha afirmat que Alcaraz culpava la seva dona de la separació. "No diguin més que és el meu germà però per a mi ja no ho és", ha demanat al tribunal.

Amenaçat de mort

Al final de la segona jornada del judici havia de declarar el pare de la víctima mortal. Tan bon punt ha entrat a la sala de vistes ha començat a insultar l'acusat dient-li "fill de puta". Tot i que el tribunal li ha demanat que mantingués la calma, ha continuant insultant-lo i l'ha arribat a amenaçar de mort. "Recorda que t'estaré esperant, quan surtis et matarem, cabron", han dit.

Les parts han renunciat al testimoni del pare, que era l'últim a declarar. Quan la resta de familiars han anat sortint del judici, també han proferit més amenaces de mort contra l'acusat i els Mossos d'Esquadra han intervingut per evitar que la tensió anés a més quan algun dels familiars s'han apropat on estava l'acusat, custodiat pels agents.