06 de abril de 2017
06.04.2017

16 anys i mig de presó per a l'home que va agredir, segrestar i violar la parella a Vidreres

Les parts pacten aquesta pena per al principal acusat i dos anys de presó per als familiars del processat, per col·laborar en els fets

06.04.2017 | 14:08

L'home acusat d'agredir, segrestar i violar la seva parella a uns habitatges d'Aiguaviva Parc de Vidreres ha acceptat una pena de 16 anys i mig de presó. Inicialment, s'enfrontava a una condemna de 27 anys de reclusió. La fiscalia, l'acusació particular i la defensa també han pactat una pena de dos anys de presó per a cadascun dels cinc familiars del processat, per col·laborar en la retenció de la víctima. Els acusats han reconegut els fets que van tenir lloc l'octubre del 2014.

El principal processat, José Julio Cascán Márquez, va apallissar la víctima al domicili que compartien, fins al punt de provocar-li lesions de gravetat al pàncrees. A continuació, l'home va portar-la a la llar dels seus pares, on la dona va estar retinguda –amb la col·laboració de la família– fins a 12 dies. L'acord entre les parts s'ha formalitzat aquest dijous en la segona sessió del judici, que s'ha fet a porta tancada (com en el primer dia).

Després que aquest dimecres la família consignés 4.000 euros per pagar la possible indemnització a la víctima i els acusats admetessin els fets, la fiscalia ha modificat la petició inicial. Tant l'acusació particular, exercida per l'advocada Mireia Figa, com la defensa s'han adherit a la nova sol·licitud de la fiscalia. Així, s'ha imposat al principal processat –en presó provisional des de l'octubre del 2014– una pena de dos anys de presó pel delicte de lesions, cinc anys per detenció il·legal, nou anys per violació i sis mesos per amenaces lleus. En total, 16 anys i mig de reclusió.

Pel que fa als cinc familiars acusats, han acceptat dos anys de presó –cadascun– per ser còmplices del delicte de detenció il·legal. El principal autor dels fets també haurà de pagar 7.000 euros d'indemnització a la víctima per responsabilitat civil. A més, ell i la resta de la família processada hauran d'abonar 16.000 euros per danys morals. En total, 23.000 euros d'indemnització.

Agressió i segrest

Els fets que ara s'han jutjat es van produir l'octubre del 2014. La víctima mantenia una relació sentimental amb José Julio Cascán Márquez des de l'abril del mateix any, amb qui convivia a la urbanització Aiguaviva Parc de Vidreres. El 12 d'octubre a la matinada, l'home va començar a insultar-la i va apallissar-la. Al migdia del mateix 12 d'octubre, el principal acusat va traslladar la víctima a l'habitatge dels seus pares, també a Aiguaviva Parc. Allà, la família es va organitzar per controlar els moviments de la dona, de manera que no es pogués escapar ni demanar auxili. La situació es va allargar fins al 23 d'octubre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit