06 de abril de 2017
06.04.2017

Les discoteques dels Pins de Blanes tornaran a tancar a les sis de la matinada

L'Ajuntament va decretar fa tres mesos que havien de tancar a les quatre per acabar amb els aldarulls

06.04.2017 | 17:02

Les quatre discoteques de la zona dels Pins de Blanes que tenien restringit l'horari de tancament a les quatre de la matinada, podran tornar a obrir fins a les sis. Es tracta de la Discoteca Arena, l'única que està activa els caps de setmana, i les Kyaneos, Elephant i Cotton Live, que actualment estan tancades. Els dos primers per inactivitat, i el tercer per una sanció administrativa.

La mesura es va aplicar a través d'un decret d'alcaldia amb l'objectiu d'acabar amb les molèsties veïnals i els aldarulls. Es va començar a aplicar el 7 de gener i tenia un termini de tres mesos que vencia aquesta setmana. Segons va informar ahir l'Ajuntament, aquest objectiu es considera «plenament aconseguit» perquè ja no arriben els joves problemàtics procedents de poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb l'anomenat Tren del Botellón. Són joves que, segons el consistori blanenc, protagonitzen actituds incíviques i aldarulls al carrer i que alhora provoquen que s'hi afegeixi gent que compta amb un llarg historial delictiu. Tenint en compte les actes obertes per la policia local, el 2016 es van registrar 849 faltes: 514 per consum de begudes alcohòliques al carrer, 216 per pertorbar el descans dels veïns o 90 per orinar el carrer, entre altres. Unes faltes que han baixat aquests darrers mesos.

Noves mesures de control

Tot i aixecar-se la restricció, el consistori ha pactat, amb els responsables de l'Arena, augmentar el nombre de controladors de què ja disposaven al carrer. A més, el consistori blanenc ha demanat als responsables del local que controlin més el dret d'admissió, filtrant aquell tipus de clients que potencialment poden provocar situacions greus. La discoteca Arena també es va comprometre en una reunió celebrada dimarts, a tornar a posar en marxa el servei d'autobús que acompanya als joves fins a l'estació de tren quan arriba l'hora de tancar. A més, s'estudiarà la possibilitat d'apujar els preus d'entrada o es negociaran noves mesures amb Renfe, entre altres accions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema