La secció quarta de l'Audiència de Girona va començar ahir el judici pel cas d'un home que va agredir, segrestar i violar una dona -que llavors era la seva parella- a uns habitatges de la urbanització Aiguaviva Parc de Vidreres. Els fets es van produir l'octubre del 2014, quan el principal acusat, José Julio C. M., va apallissar la víctima al domicili que compartien, fins al punt de provocar-li lesions de gravetat al pàncrees. Després, l'home va portar-la a la llar dels seus pares, on la dona va estar retinguda -amb la col·laboració de la família del processat- fins a 12 dies.

La fiscalia i l'acusació particular, exercida per l'advocada Mireia Figa, demanen 27 anys de presó per al principal acusat -que ara té 33 anys- pels delictes de lesions, detenció il·legal, violació i amenaces lleus. Així mateix, sol·liciten sis anys de presó per a quatre familiars -els pares del processat, una germana i un cunyat- pel delicte de detenció il·legal, mentre que demanen tres anys de presó per a una altra germana del principal acusat, també pel delicte de detenció il·legal.

Els fets que ara es jutgen van tenir lloc l'octubre del 2014. La víctima mantenia una relació sentimental amb José Julio C. M. des de l'abril del mateix any, amb qui convivia en un domicili de la urbanització Aiguaviva Parc de Vidreres. El 12 d'octubre a la matinada, l'home va començar a insultar-la, dient-li «puta, que no vals per a res, no sé què faig amb tu». També va apallissar-la, amb cops de puny i puntades de peu. A causa de l'agressió, la víctima va patir lesions al pàncrees, una fractura de dues costelles, múltiples contusions i hematomes a diferents parts del cos.

La pallissa ha deixat seqüeles posttraumàtiques a la dona, a part d'unes cicatrius a la zona abdominal i al tòrax. Al migdia del mateix 12 d'octubre, el principal acusat va traslladar-la a l'habitatge dels seus pares, també de la urbanització Aiguaviva Parc. Allà, la família de José Julio C. M. va confiscar a la dona la cartera i el telèfon mòbil, a més d'abaixar les persianes del domicili. La família també es va organitzar per controlar els moviments de la dona, de manera que no es pogués escapar ni demanar auxili.

La situació es va allargar fins al 23 d'octubre. En aquest període de 12 dies, la víctima va demanar ser atesa per un metge, tot i que la família ho va impedir. El principal processat va obligar-la a tenir relacions sexuals en dues ocasions, tot i que ella no volia. La dona no va poder oposar resistència a causa del seu estat físic, deteriorat per culpa de l'agressió. En la sessió d'ahir del judici, José Julio C. M. i els familiars acusats van reconèixer els fets.