L'home acusat d'agredir, segrestar i violar la seva parella a uns habitatges d'Aiguaviva Parc de Vidreres va acceptar ahir una pena de 16 anys i mig de presó. Inicialment, s'enfrontava a una condemna de 27 anys de reclusió. La fiscalia, l'acusació particular i la defensa també van pactar una pena de dos anys de presó per a cadascun dels cinc familiars del processat, per col·laborar en la retenció de la víctima. Els acusats van reconèixer els fets que van tenir lloc l'octubre del 2014.

El principal processat, José Julio Cascán Márquez, va apallissar la víctima al domicili compartit, fins al punt de provocar-li lesions de gravetat al pàncrees. A continuació, l'home va portar-la a la llar dels seus pares, on la dona va estar retinguda -amb la col·laboració de la família- fins a 12 dies. L'acord entre les parts es va formalitzar ahir en la segona sessió del judici, que es va fer a porta tancada (com en el primer dia). Després que aquest dimecres la família consignés 4.000 euros per pagar la possible indemnització a la víctima i els acusats admetessin els fets, la fiscalia va modificar la petició inicial. Tant l'acusació particular, exercida per l'advocada Mireia Figa, com la defensa es van adherir a la nova sol·licitud de la fiscalia. Així, es va imposar al principal processat -en presó provisional- una pena de dos anys de presó pel delicte de lesions, cinc anys per detenció il·legal, nou anys per violació i sis mesos per amenaces lleus. En total, 16 anys i mig de reclusió.

Pel que fa als cinc familiars acusats, van acceptar dos anys de presó -cadascun- per ser còmplices del delicte de detenció il·legal. El principal autor dels fets també haurà de pagar 7.000 euros d'indemnització a la víctima per responsabilitat civil. A més, ell i la resta de la família processada hauran d'abonar 16.000 euros per danys morals. En total, 23.000 euros d'indemnització.

Agressió i segrest

Els fets que ara s'han jutjat es van produir l'octubre del 2014. La víctima convivia amb el principal acusat a Aiguaviva Parc. El 12 d'octubre a la matinada, l'home va començar a insultar-la i va apallissar-la. Al migdia del mateix 12 d'octubre, el principal acusat va traslladar la víctima a casa dels seus pares. Allà, la família va controlar els moviments de la dona, perquè no es pogués escapar ni demanar auxili. La situació es va allargar fins al 23 d'octubre.