L'Ajuntament de Blanes va avançar ahir algunes de les novetats de la 47a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, que enguany es farà del 22 al 26 de juliol. La més destacada va ser l'anunci de la creació d'un nou premi dotat amb 2.000 euros al segon millor espectacle. Fins ara, només hi havia un primer premi dotat amb 6.000 euros.

L'altra gran novetat anunciada va ser que les empreses que hi participaran hauran de certificar que, en la part de l'espectacle que es dedica als focs aquàtics, el material que disparin sigui biodegradable. D'aquesta manera, es contribuirà a tenir més cura de l'espai de sa Palomera des d'on es llencen, així com l'entorn marí que envolta la zona de llançament dels efectes pirotècnics, garantint que s'és encara més respectuosos amb el medi ambient. El termini de les empreses per presentar ofertes expirarà a finals d'aquest mes d'abril, i es valoraran principalment tres aspectes: les característiques de l'espectacle dissenyat que es proposa llançar; les novetats tècniques i altres innovacions afegides; i els premis obtinguts els darrers cinc anys.

La 47a edició del concurs compta amb una dotació econòmica de 126.000 euros, dels quals 95.000 euros corresponen als pagaments a les empreses participants i la resta a despeses d'organització, premis i trofeus. Cadascuna de les cinc empreses que sigui finalment seleccionades rebrà 19.000 euros per llençar el seu espectacle. La pirotècnica guardonada amb el primer premi, a part de rebre 6.000 euros, també optarà que se la convidi automàticament perquè torni a participar l'any següent al concurs blanenc, així com que realitzi dos llançaments més, a Girona i Lloret de Mar.

En el cas de Girona, dissenyarà el castell de focs d'artifici de les Festes de Sant Narcís del novembre del mateix any, i a Lloret de Mar ho farà l'any següent, el 26 de juliol del 2018, coincidint amb les festes de Santa Cristina. L'empresa rebrà 15.125 euros a Girona i 15.000 euros a Lloret.