La Guàrdia Civil va arrestar un ciutadà polonès que comptava amb una ordre de recerca internacional i detenció per la seva extradició a Polònia. El van arrestar dijous a Santa Susanna però havia estat vivint fins feia poc a Lloret de Mar, on els agents van establir una vigilància.

Tot va començar quan la Unitat de Fugits de la Justícia de la Guàrdia Civil en l'àmbit de la cooperació policial europea, va tenir coneixement a través de les autoritats poloneses que un ciutadà d'aquest país buscat internacionalment per estar directament relacionat amb el tràfic de drogues, d'armes, extorsió i delictes contra el patrimoni, podria estar residint amb documentació falsa a Espanya, concretament a la localitat selvatana de Lloret de Mar.

La Guàrdia Civil de Girona va començar a investigar-ho i es va centrar en una persona de nacionalitat polonesa resident a Lloret de Mar i que va aixecar les sospites dels agents.

La Guàrdia Civil va poder constatar que l'investigat havia marxat del domicili lloretenc i s'havia traslladat fins a Santa Susanna (Maresme), on finalment va ser localitzat. En ser identificat pels policies, l'home va mostrar un passaport a nom d'una altra persona i els agents van sospitar que es tractava d'una identitat falsa.

Davant dels fets, els agents de la Guàrdia Civil van confrontar les empremtes enviades per les autoritats poloneses i les empremtes que van prendre al sospitós i van comprovar que es tractava de la mateixa persona.

Per tot això, va quedar detingut i va ser posat a disposició judicial per iniciar els tràmits d'extradició.