La presència dels grups d’universitaris britànics, que des d’inicis de mes participen en l’esdeveniment privat SportsVest a Lloret de Mar, no està passant desapercebuda. Almenys no per a alguns veïns de les zones on es troben allotjats, que ja han presentat diverses queixes a la policia local, l’Ajuntament i al Gremi d’Hotelers. Aquest esdeveniment fa dotze anys que es realitza a la localitat selvatana i ofereix paquets turístics que combinen esport i festa nocturna durant tres setmanes.

Un dels tres hotels que acull aquests joves es troba ubicat al carrer Vicenç Bou, al centre de Lloret. «L’únic esport que fan és aixecar gerres de cervesa», va denunciar ahir a Diari de Girona la veïna Rosa Maria Santamaria. «Ha arribat a un extrem que no es pot aguantar», va explicar Santamaria, assegurant que aquesta és una opinió que comparteixen molts dels veïns del barri. «Els veiem emplenar ampolles d’aigua amb alcohol, llançant gots i ampolles de vidre des dels balcons a la piscina i cridant i fent jocs a tota hora», va lamentar aquesta veïna que, després de trucar diverses vegades a la policia, avui té previst presentar una instància a l’Ajuntament denunciant tots aquests fets.

El primer grup d’universitaris britànics, dels més de 2.000 que està previst que passin per Lloret, va arribar el 3 d’abril i l’últim marxarà el 23 d’abril, per Sant Jordi. «No són quatre dies, sinó que ja fa dies que hi són i encara queda una altra setmana», va precisar Santamaria, qui no descarta que els veïns acabin penjant pancartes de protesta als balcons.

Resposta del consistori

Per la seva part, el consistori lloretenc va reconèixer ahir que la policia ha rebut algunes queixes veïnals en relació a aquests joves, però que, tot i això, no s’han detectat «grans aldarulls ni desordres». «Tot i que és una activitat que es realitza en espais privats, hi estem molt a sobre i mirem que estiguin el màxim de controlats possible», va subratllar ahir el regidor d’acció de govern, Jordi Sais (CiU). En aquest sentit, l’edil lloretenc va explicar que el 3 d’abril es van reunir amb els organitzadors de l’SportsVest per fer-los saber, una vegada més, que aquest tipus de turisme «no és benvingut a Lloret» i per determinar algunes mesures per minimitzar les possibles molèsties.

Segons Sais, es va decidir canviar les rutes que fan els joves per evitar que passin pel centre; es va prohibir l’ús dels megàfons i l’acumulació de gent als balcons i es va acordar que els organitzadors posarien vigilància pròpia en els recorreguts per evitar els crits. «Es pot controlar fins a un cert punt, però sabem que els organitzadors ho estan complint i que quan criden, se’ls recrimina i avisa d’immediat», va dir Sais. A més, el regidor convergent, també va puntualitzar que la policia local es reuneix diàriament amb els responsables dels hotels on s’allotgen aquests universitaris per saber com està la situació, tot i que va precisar que no es tracta de joves «violents».

Sais va recordar que aquest esdeveniment està totalment desvinculat del consistori i va destacar que esperen que aquest «sigui l’últim any» que es fa l’SportsVest a Lloret de Mar. «Ara tenim més de 16.000 esportistes de 22 països diferents participant en la segona edició del torneig Globasket. Aquest és el turisme que volem» va precisar Sais.