Els organitzadors de l'esdeveniment SportsVest, que porta universitaris britànics a Lloret de Mar, han decidit cancel·lar tot el paquet turístic previst per a la pròxima i última setmana de l'activitat. El nou grup havia d'arribar el dia 17 d'abril per realitzar una estada en la qual es compagina l'esport amb la festa nocturna i marxar el dia 23 del mateix mes. Tal com va avançar dimarts Diari de Girona, l'Ajuntament de Lloret es va reunir amb els organitzadors el passat 3 d'abril -quan va arribar el primer grup d'estudiants- per fer-los saber, una vegada més, que aquest tipus de turisme «no és benvingut» a la localitat selvatana i per determinar algunes mesures per minimitzar les possibles molèsties, com prohibir l'ús dels megàfons i l'acumulació de gent als balcons dels tres hotels on s'allotgen, entre altres.

Tot i això, diversos veïns dels barris afectats han presentat diferents queixes a la policia local, a l'Ajuntament i al Gremi d'Hotelers, en relació a l'incivisme protagonitzat per aquests joves. Una de les veïnes afectades, Rosa Maria Santamaria, va explicar que havien vist els universitaris «emplenar ampolles d'aigua amb alcohol, llançant gots i ampolles de vidre des dels balcons a la piscina i cridant i fent jocs a tota hora», motiu pel qual no descartava que els veïns acabessin penjant pancartes de protesta als balcons. Una actuació que ja no serà necessària, ja que el segon grup de joves britànics abandonarà la localitat avui i ja no n'arribarà cap de nou.

Per part del consistori, el regidor d'acció de govern, Jordi Sais (CiU), va remarcar que la pressió feta des de l'Ajuntament ha tingut resultat i que els hotelers i restauradors de Lloret també s'estan enfocant cap a un turisme més familiar i esportiu. «Creiem que han hagut de cancel·lar l'últim paquet perquè no se'ls ha donat cabuda», va valorar Sais. Per la seva part, ahir l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU), va enviar una carta als promotors privats de l'SportsVest -que fa 12 anys que es fa- per insistir que no volen que tornin.