Els Mossos d'Esquadra van detenir el 19 d'abril a un home de 37 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d'un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle, falsificació documental i receptació.

Segons informa avui la policia catalana, els fets es van iniciar el passat 30 de març durant un control ordinari en una estació d'ITV de Girona.

Durant el control, el cap de l'estació els va informar de que hi havia un vehicle, amb matrícula francesa, que tindria alguna irregularitat.

Els agents van inspeccionar el turisme i van observar que els elements identificatius del cotxe no coincidien amb la documentació i tot apuntava a que el número de bastidor havia estat manipulat.

La conductora va informar als agents de que acabava de comprar el vehicle i volia fer la revisió de la ITV per matricular-lo a Espanya i fer el canvi de nom.

Arran d'aquest fet, els mossos van iniciar una investigació i van confirmar que el número de bastidor que presentava el cotxe estava manipulat.

Tot i així, amb aquest número de bastidor no constava cap turisme sostret, però en canvi sí que existia un vehicle de les mateixes característiques matriculat a Alemanya.

Els agents també van constatar que havia un segon cotxe, amb el mateix número de bastidor, circulant per França amb una altra placa de matrícula.

La investigació va avançar i els agents van aconseguir descobrir el número real de bastidor i van comprovar que s'havia sostret en Beziers (França) l'any passat.

La investigació va concloure el passat 19 d'abril amb la detenció d'un home, de nacionalitat francesa, que presumptament va sostreure el vehicle a França, va manipular el número de bastidor i va intentar vendre'l a una dona de Vidreres.

El detingut va passar el 20 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.