28 de abril de 2017
28.04.2017

La fiscalia retira l'acusació a un soldat americà que va violar una companya a Lloret

El militar ja va ser condemnat als Estats Units a dos anys i mig de presó per aquest cas i per això es considera que no ha de tornar a ser jutjat

28.04.2017 | 09:17

Un soldat americà que va ser condemnat als Estats Units (EUA) a dos anys i mig de presó per haver violat una companya en un hotel de Lloret de Mar havia de ser jutjat ahir pel mateix cas a l'Audiència de Girona. Tot i això, la fiscalia va retirar l'acusació perquè va considerar que el marine Stephen Abolt ja va ser sentenciat «per uns fets substancialment idèntics» pel Tribunal Militar General dels EUA. Per tant, va valorar que el soldat «concorre l'excepció» de no tornar a ser jutjat per un altre tribunal per un procediment igual. L'advocat Carles Monguilod, que defensa el militar, va remarcar que la sentència americana «preval» perquè va ser dictada abans que el procediment de l'Audiència.

Els fets que s'havien de jutjar aquest dijous van tenir lloc el maig de l'any 2015 en una habitació d'un hotel de Lloret. El soldat processat compartia l'habitació amb una altra companya americana també de l'exèrcit, amb qui passava uns dies de vacances (els dos estaven destinats a una base d'Alemanya).

Llavors, el condemnat va aprofitar que la víctima estava inconscient o profundament adormida –per abús d'alcohol– per violar-la. El marine va reconèixer que mentre la soldada estava estirada al llit, va començar a penetrar-la. Malgrat que la dona va mig despertar-se i va demanar al militar que parés, ell no es va aturar i ella tampoc va aconseguir frenar-lo perquè estava afectada pel consum de les begudes.

Per aquest cas, el Tribunal Militar General dels EUA va imposar una pena de dos anys i mig de presó al soldat acusat. Així mateix, va decretar que l'home quedés expulsat del cos de l'exèrcit americà «amb deshonor». Ara bé, en paral·lel, també es va tramitar una denúncia des del jutjat de Blanes, que va instruir les diligències penals.

Per això, s'havia assenyalat per ahir a la secció quarta de l'Audiència el judici per al marine, a qui la fiscalia demanava sis anys de presó per un delicte d'abús sexual. L'acusació pública, però, va recollir la petició de la defensa del militar. Monguilod va explicar que es va seguir el principi de non bis in idem: que no es pot jutjar i condemnar dues vegades una persona per un mateix delicte. Ara, l'Audiència dictarà una sentència absolutòria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema