Lloret de Mar acull de l'1 al 31 de maig les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs, que enguany arriben a la dissetena edició amb la participació de 28 establiments, dels quals 21 són restaurants i set, hotels. Nino Gómez, nou president dels Gremi de Bars i Restaurants, ha explicat que «aquestes jornades combinen la tradició amb la innovació culinària en uns menús d'uns preus que oscil·len entre els 24 i els 58 euros i que són tot un homenatge a la tradició marinera de la nostra vila».

El president del Gremi de Bars i Restaurants també ha recordat que «són unes jornades gastronòmiques on l'oci també hi té presència ja que amb cada tiquet de menú es regala una entrada als Jardins de Santa Clotilde i una entrada al Gran Casino Costa Brava». I, s'ofereixen dues hores gratuïtes als aparcaments municipals.

En el marc de la presentació de les jornades ha tingut un paper rellevant la formació. Enric Dotras, president del Gremi d'Hotelers, ha remarcat «l'excel·lent tasca que es duu a terme des de l'institut Coll i Rodés amb la formació de grau mitjà en cuina i gastronomia; de grau mitjà en serveis en restauració i de grau superior en gestió d'allotjaments turístics».

Dotras també ha manifestat que «hi ha molta demanda de professionals i necessitem més cicles formatius» i per això s'ha mostrat molt satisfet d'anunciar que «hem aconseguit per a l'any vinent un altre grau mitjà en forneria, pastisseria i confiteria».