La policia ha detingut a Hongria el líder d'una organització criminal que va simular la seva mort per evitar la presó.

El detingut va ser arrestat l'any 2014 juntament amb 14 persones més quan dirigia un grup criminal especialitzat en la sostracció de vehicles d'alta gamma.

El 2014 ja s'havia iniciat llavors el procediment judicial corresponent pel qual va estar-se diversos mesos en presó preventiva. I el 2016 el seu advocat va presentar un certificat de defunció expedit a Hongria gràcies al qual havia de quedar extingida la seva responsabilitat penal.

Ressuscitat amb documentació falsa

Això però va despertar les sospites dels investigadors de la Policia Nacional sobre l'autenticitat del document i els agents ho van poder confirmar després que el delinqüent fos reconegut a València per apropiar-se una embarcació de luxe que va llogar amb una carta d'identitat romanesa i un títol de patró d'embarcació falsificats.

Gràcies als mecanismes de coordinació policial internacional, els agents vam descobrir, a més, que era també responsable d'apropiar-se de forma fraudulenta de dos esportius de luxe -un a Madrid i un altre a Barcelona-, d'una autocaravana a Burgos i d'un cotxe de lloguer a la localitat de Lloret de Mar. Tots els vehicles que van ser recuperats per la Policia d'Hongria.

En aquest moment es va activar una investigació conjunta amb les autoritats d'aquest país que va culminar amb la detenció de dues persones més.

La investigació va poder confirmar que el detingut havia utilitzat diverses identitats falses mentre va estar a Espanya.

A més a Hongria s'han recuperat diversos vehicles robats a Espanya, als quals ja havien alterat els seus principals elements identificatius.

Aquesta investigació de la Policia Nacional ha comptat amb la col·laboració amb la Policia d'Hongria.