La policia local de Lloret ha decidit deixar de fer hores extra per reclamar que s'apliquin les millores salarials que consideren que els pertoquen fruit d'un augment de categoria. Segons ha pogut saber Diari de Girona, alguns agents d'aquest cos van iniciar aquesta acció el passat 1 de maig per reivindicar a l'ajuntament que «compleixi» amb la modificació de la llei aprovada el 2015 que permet als funcionaris dels cossos de la policia local passar de la categoria C2 a C1. Un canvi que implica que aquelles retribucions que actualment reben com a complementàries passarien a formar part del sou base.

L'Ajuntament però, assegura que aquest «augment del sou base» actualment és «inassumible». «Alguns dels agents reclamen que aquest canvi sigui automàtic i per les arques municipals ara és inassumible» va detallar ahir el regidor de Governació, Jordi Sais (CiU). L'edil va exposar que es podria fer de manera progressiva durant els pròxims dos anys, buscant sempre un equilibri pressupostari. «Hem de tenir en compte que aquesta mesura afecta no només els agents, sinó també l'administració, i que per tant cal tractar-ho a nivell global» va dir Sais.

Tot i això, cap opció satisfà les dues parts, que fa temps que negocien una solució a aquesta discrepància. De fet, aquesta no és la primera vegada que els agents decideixen protestar i deixar de fer més hores per reclamar millores salarials i de personal. L'any passat van portar les seves demandes al ple municipal del mes d'abril i a la inauguració de la nova comissaria que es va fer el maig. «Ens hem reunit moltes vegades i seguirem negociant per trobar una solució. Crec que al final s'imposarà el sentit comú» va afegir Sais.

De moment, no hi ha data prevista per a la finalització d'aquesta reivindicació que també inclou deixar de fer canvis de torns per reforçar esdeveniments grans com el Formula Weekend, entre altres. «De moment, el tema de les hores extres no s'ha notat massa, perquè és una postura que no és comuna entre tots els agents i per tant, ni a molts que sí que les fan» va concretar l'edil.