Una nena de 6 anys va morir i uns altres sis menors van quedar ferits, dos d'ells de gravetat, en sortir volant un castell inflable que es trobava al restaurant Mas Oller, a Caldes de Malavella, segons van informar fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i dels Mossos d'Esquadra. La nena va morir a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona on havia estat traslladada en estat molt greu. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per saber les causes d'aquest accident, que va desplaçar part del castell inflable fins a la teulada del restaurant. Els ferits eren dins de l'atracció quan a les 15:45 h es van trencar les cordes que el lligaven a terra. La instal·lació va sortir volant i els menors van sortir disparats a una distància d'entre 10 i 20 metres i van caure a l'asfalt. Segons va poder saber l'ACN, estaven posats dos dels quatre ancoratges que subjecten l'atracció.

Segons va assegurar el delegat de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta, el castell inflable va volar uns 40 metres per sobre de la teulada de l'establiment. Els menors ferits es trobaven jugant a l'interior de l'atracció amb motor quan, per causes que s'investiguen, es va produir un gran estrèpit i la instal·lació es va desplaçar per l'aire a uns 40 metres de distància d'on es trobava, fins i tot per sobre de la teulada del restaurant.

Dos hipòtesis hi ha sobre la taula. O bé el castell inflable es va desanclar i va ser arrossegat pel vent, o bé l'accident es va produir a causa d'una explosió. Cal destacar que alguns dels clients van comentar que en el moment de produir-se el succés es va sentir una forta explosió.

El nen de 9 anys, amb lesions greus, i la nena de 6 anys que va acabar morint van ser traslladats en helicòpters medicalitzats als hospitals Parc Taulí, de Sabadell, i al Vall d'Hebron, de Barcelona, respectivament, per múltiples traumatismes, mentre l'altra nena greu de 7 anys va ser portada a l'hospital Josep Trueta de Girona. Una altra nena de 7 anys es trobava ahir en estat menys greu i els altres tres menors tenien ferides lleus. Finalment, una de les nenes no va poder superar les greus ferides i va acabar morint.

De la seva banda, fonts municipals van explicar que el restaurant Mas Oller, també conegut com Ca l'Oller, es troba a la sortida de la població i hi acostumen a acudir famílies amb els seus fills. Part dels menors ferits estaven fent una celebració familiar i alguns d'ells són del mateix municipi. Així ho va confirmar l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, a Diari de Girona. «El poble ha quedat commocionat per aquests fets, desitjem la ràpida recuperació dels menors», va apuntar Balliu, qui no va voler entrar a valorar les causes de l'accident.

L'alcalde de la població va destacar «l'excel·lent» reacció dels equips d'emergència i l'activació del pla de Protecció Civil de Catalunya, Procicat. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar set ambulàncies, dos helicòpters medicalitzats i efectius dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers, després d'activar-se el protocol.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com el conseller d'Interior, Jordi Jané, es van posar en contacte amb l'alcalde Salvador Balliu per mostrar-li el seu suport. A més, Puigdemont va expressar, a través del seu compte oficial a Twitter, el seu desig que els nens ferits es recuperin. «Acabo de parlar amb l'alcalde de Caldes de Malavella. Un fort desig que tots els nens ferits en l'accident del castell inflable es recuperin», va escriure el president català a les xarxes. El castell inflable era relativament nou, ja que va entrar en funcionament fa dos mesos, tal com va assegurar ahir Jaume Matas, propietari del restaurant Mas Oller. Visiblement afectat, va explicar que ell no es trobava a l'establiment en el moment de l'accident i no saben encara si hi va haver una explosió o bé si un «remolí de vent» va desanclar l'atracció.

El propietari de l'establiment va recordar que no és la primera vegada que instal·len una atracció d'aquest estil, encara que aquest any la instal·lació era nova ja que amb prou feines feia dos mesos que la van col·locar.

Aquest tipus d'atraccions no s'han d'instal·lar, segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), quan el vent supera els 38 quilòmetres per hora, una circumstància que ahir no es donava a la zona de Caldes de Malavella, va confirmar el delegat del Govern regional, Albert Ballesta.

Els investigadors van recollir les restes del castell i el motor del mateix, per analitzar-los amb detall en els laboratoris de la policia científica.