Unes 300 persones van guardar un minut de silenci a, ahir al vespre, a Caldes de Malavella, en record de la nena de 6 anys que va perdre la vida diumenge passat en l'accident ocorregut en el castell inflable instal·lat en el jardí del restaurant Mas Oller. La convocatòria es va fer per transmetre l'escalf de la població als sis infants ferits de diversa consideració i als familiars de la víctima mortal, veïna de Tordera, al Maresme.

L'Ajuntament en ple va consensuar una declaració que va llegir l'alcalde. En el text, la institució, en nom del poble, dona el condol als familiars de la víctima i expressa suport als nens ferits, afirma que la tragèdia ha «colpit» el municipi i decreta dos dies de dol oficial, amb les banderes onejant a mig pal i la suspensió d'actes de l'agenda municipal.

«Aquest fet ha colpit fortament el nostre municipi; manifestem el més sentit condol i la nostra consternació, i declarem dol oficial al municipi fins a la mitjanit del 10 de maig (demà)», recull el text. Després de la lectura, i davant l'Ajuntament, els veïns van fer el minut de silenci, que només va trencar una ovació en record a les víctimes. Moltes famílies amb nens s'han unit a la mostra de dol.

L'alcalde, Salvador Balliu, va reiterar que el propietari del restaurant Mas Oller mai no havia demanat el permís municipal obligatori, ni per a aquesta instal·lació ni per a cap altra de més antiga. Tampoc se li havia obert cap expedient sancionador per això.

«Els ajuntaments petits quedem desbordats amb mil temes», va afirmar en aquesta línia. En aquest context, Balliu va fer una crida perquè es prengui consciència de la normativa de seguretat d'aquestes instal·lacions i va mostrar-se partidari que el restaurant romangui tancat mentre duri la investigació sobre les causes de l'accident.

A la tarda, el batlle i diversos regidors de l'Ajuntament es van desplaçar fins a l'hospital Josep Trueta de Girona per visitar els quatre nens ferits i per transmetre el suport del municipi als seus familiars.