Els Mossos d'Esquadra acusen els propietaris del restaurant Mas Oller de Caldes de Malavella, on diumenge es va produir l'accident amb un castell inflable, d'un homicidi imprudent per la mort de la nena de 6 anys. La policia també investiga els responsables de l'establiment per sis delictes de lesions per imprudència pels altres infants ferits en l'accident. La parella de propietaris ha declarat aquest dijous al vespre a la comissaria de Santa Coloma de Farners i ara es preveu que els Mossos entreguin al jutjat, com a molt tard el proper dilluns, l'atestat d'aquest cas.

Els amos de l'establiment, que no han fet declaracions als periodistes, han assistit a la comissaria acompanyats dels seus advocats, Carles Monguilod i Jordi Corominas. Després de la declaració, Monguilod ha explicat que els Mossos han preguntat als propietaris sobre els ancoratges del castell inflable i ha afegit que les causes de l'accident segueixen sent «una incògnita».

Tot i que no s'ha aclarit quants punts d'ancoratge estaven subjectats en el moment de l'accident, el lletrat ha remarcat que l'inflable es muntava i es desmuntava cada dia que es feia servir. En concret, un mateix treballador del restaurant -que va declarar anteriorment com a testimoni davant els Mossos- sempre s'encarregava d'aquesta tasca i els propietaris de l'establiment han insistit que quan feia vent ja no es muntava l'atracció.

Monguilod també ha qüestionat l'acusació d'imprudència. «El codi penal preveu que una causa accidental pot provocar un resultat tan tràgic com aquest», ha exposat l'advocat, que ha subratllat que la gravetat de la imprudència «no té res a veure amb el resultat». «Jo no hi sé veure una conducta imprudent», ha afegit, mentre ha destacat que després de cinc dies de l'accident «ningú s'ha atrevit a dir per què va passar». Per això, Monguilod ha argumentat que es tracta d'un fet accidental «que ningú podia preveure». El lletrat ha manifestat que es farà front a la responsabilitat civil dels fets i ha recordat que el restaurant disposa de dues pòlisses d'assegurança, una de les quals dedicada específicament a les activitats de la terrassa.

En aquest sentit, l'advocat dels amos del local ha apuntat que l'Ajuntament de Caldes ha confirmat que l'activitat del restaurant «està perfectament regulada i amb totes les llicències vigents» des de l'any 1992. Així mateix, ha reiterat que de moment tampoc s'ha aclarit si l'establiment havia de tenir un permís per instal·lar l'inflable. «No està clar que es necessités una llicència concreta per a aquesta activitat», ha afirmat.

Monguilod ha avançat que els propers dies el cas «es judicialitzarà», ja que es preveu que entre aquest divendres i el dilluns de la setmana vinent els Mossos entreguin l'atestat de l'accident al jutjat número 3 de Santa Coloma.