La directora gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Núria Constans, abandonarà el càrrec que ha ocupat durant 14 anys a finals de juliol. Així ho va donar a conèixer ahir en el ple municipal de Lloret de Mar el regidor d´A Lloret sí, es Pot, Paulino Gracia, i ho va confirmar la ­mateixa CSMS, després que aquesta ­decisió ja hagués estat comunicada als treballadors en àmbit intern.

Cal recordar que el febrer de 2016, els plens de Lloret i Blanes van aprovar per unanimitat demanar la dimissió de Constans, per «la mala gestió» i «falta de transparència» de la Corporació de Salut, en relació sobretot a les retallades de diferents serveis o el col·lapse de les urgències de l´hospital de Blanes, entre altres polèmiques.

Segons va avançar Ràdio Calella, Constans va ser nomenada pel càrrec l´any 2003 i els motius pels quals hauria plegat tindrien a veure, en part, amb la visita feta fa unes setmanes pel conseller de Sanitat, Antoni Comín a l´Hospital Comarcal. Almenys així ho va donar a entendre el president de l´ens, Albert Fernández Terricabras, qui va explicar que Comín va poder veure «el que s´havia fet, els reptes de futur i també les inversions necessàries».

«Ella considera que ha acabat una etapa dura i de crisi, sobretot d´ençà del 2010 i ara creu que és el moment que arribi un nou gerent» que «construeixi sobre el que s´ha fet» va dir el president.

Constans és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, especialista en Medicina Interna, i diplomada en Medicina del Treball i Gestió Hospitalària per ESADE. Està previst que renunciï al càrrec el pròxim 31 de juliol. Tot i això, el Consell Rector de la CSMS ja hauria iniciat el procés per buscar un nou gerent a través d´un concurs obert.

Peticions del síndic

Justament la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va ser un dels temes criticats ahir pel síndic de Lloret, Quim Teixidor, durant la presentació de l´informe del 2016, durant el qual va recordar que aquest ens no havia resolt el problema de la «mala qualitat del menjar» denunciat l´any 2015.

«L´Ajuntament de Lloret es va oferir a contractar una empresa externa per fer tastets al geriàtric de manera aleatòria. L´alcalde -Jaume Dulsat (CiU)- ho va portar a votació al Consell Rector i va ser votada en contra» va lamentar Teixidor, qui va assegurar que a la CSMS «no vol que se la controli».

D´altra banda, en relació amb les 173 actuacions realitzades enguany pel síndic -121 de les quals van ser queixes, la majoria ja resoltes- Teixidor va proposar en el ple d´ahir, la creació d´un cos d´inspectors que controli els Habitatges d´Ús Turístic (HUT) que actuen de forma irregular, així com també, el comportament dels usuaris que no compleixen amb les normes «de convivència i bon veïnatge».

El síndic va recordar que a finals d´any el consistori lloretenc va aprovar la moratòria de noves llicències d´aquests habitatges durant un any. Tot i això, va subratllar que la temporada turística està a punt de començar i que, per tant, el consistori ha de ser «rigorós i intransigent» amb els incompliments de les normes que afecten els HUT´s.

A inicis d´aquest any, Lloret tenia uns 3.500 pisos turístics localitzats dels quals uns 600 es trobaven en situació irregular.

En la mateixa línia, Teixidor va instar el govern municipal a «erradicar» els comportaments incívics relacionats, sobretot, amb el soroll. «Està molt bé que s´hagi fet una ordenança reguladora del soroll, però també s´ha de fer complir», va puntualitzar el síndic.

Per minimitzar aquesta problemàtica, el defensor dels ciutadans va recomanar «intensificar» el patrullatge i la vigilància policial i va demanar més campanyes de consciència ciutadana, entre altres peticions. Per la seva part, Dulsat va assegurar que ja s´està treballant en el tema dels inspectors a través del Consell Comarcal de la Selva, i en una campanya de convivència entre el turista i el resident.