L'AMPA de l'escola Pere Torrent de Lloret de Mar realitzarà avui al matí, un acte de protesta contra el Departament d'Ensenyament per reclamar més recursos i criticar que el centre no hagi estat qualificat de màxima complexitat. Segons exposa l'associació en un comunicat, aquesta escola de primària compta amb alumnes provinents de 32 països diferents i només durant aquest curs, haurien entrat 90 alumnes nous.

«La situació de l'escola no és nova, doncs s'ha anat agreujant al llarg dels darrers anys degut a la crisi econòmica, que és un dels factors que han propiciat aquesta alta mobilitat, i ha provocat que hagi augmentat el total d'alumnat en perill d'exclusió social. Amb el pas dels cursos, aquesta situació està arribant a límits insostenibles» assegura l'AMPA del centre escolar en el document on alaben el personal de l'escola però critiquen «l'abandó per part de l'administració».

A més, expliquen que davant d'aquesta situació, algunes famílies han intentat marxar a altres escoles a causa «de la por i la incertesa» que els genera.

Per això, l'AMPA subratlla que, per «millorar les condicions de treball» van demanar -juntament amb la direcció de l'escola- als Serveis Territorials de Girona que el centre fos qualificat de màxima complexitat, ja que «complim amb escreix tots els indicadors que determinen aquesta qualificació. Ens ho han denegat sense donar-nos cap explicació» lamenta l'associació de pares del Pere Torrent.

Per aquest motiu, i per reclamar més recursos a Ensenyament, han convocat per avui a les 8.50 h del matí, davant el centre escolar, un acte de protesta que comptarà amb la presència de diferents representants polítics de Lloret.