La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha respost les famílies que dimarts van protestar a les portes de l'escola Pere Torrent de Lloret de Mar (Selva) per demanar que se la consideri de màxima complexitat. Ruiz ha defensat que aquesta classificació de centres es fa en base a uns criteris objectius i que "no seria just" incloure-n'hi de "subjectius". "Les famílies tenen una visió sobre el seu centre però des del departament en tenim una de global i per això ens calen aquestes classificacions transparents en base a criteris objectius", ha manifestat. Tanmateix, ha volgut remarcar que l'escola tindrà "tots els recursos que necessiti" i ha recordat que per al curs vinent el Govern ha previst incorporar més de 5.000 docents i incrementar recursos per atendre la diversitat.

L'AMPA de l'escola Pere Torrent de Lloret de Mar va organitzar dimarts una protesta que va reunir unes 300 persones. Reclamen al Departament d'Ensenyament que, de cara al curs vinent, apliqui totes les mesures específiques de les escoles d'alta complexitat, que inclou destinar-hi més mestres, que se substitueixin les baixes des del primer dia o que es redueixin el nombre d'alumnes per aula.

A l'escola hi ha prop de 500 alumnes i hi ha estudiants provinents de 32 països diferents. Els pares, a més, assenyalen que a Lloret de Mar sí que hi ha dos instituts considerats de màxima complexitat però cap escola d'infantil i primària.

Davant d'aquesta petició, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha concretat que les designacions de quines escoles entren en aquesta classificació es fa en base a uns "criteris objectius" que s'apliquen a nivell de país. "Són uns indicadors estàndards per a tots els centres de Catalunya", ha remarcat. Per això, defensa que l'escola Pere Torrent de Lloret també s'ha de sotmetre al mateix barem que la resta de centres. "El que no farem és introduir criteris subjectius perquè no serien justos", ha remarcat.

Ara bé, ha volgut deixar clar que, si finalment Ensenyament no la considera de màxima complexitat, això no vol dir que no tingui els recursos que necessita. La consellera ha recordat que per al curs vinent ampliaran la plantilla de docents amb la incorporació de més de 5.000 professors i que també hi haurà més atenció a la diversitat i en funció de la complexitat.

D'altra banda, el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Josep Polanco, va remarcar dimarts que el llistat d'escoles de màxima complexitat per al curs vinent és provisional i que pot acabar variant. Actualment, el Departament està valorant els indicadors socioeconòmics dels centres de la demarcació per actualitzar quins són els que necessiten més recursos en relació als que es van determinar el 2014.

"Vall-llobrega és prioritària com d'altres arreu del país"

A Vall-llobrega (Baix Empordà) fa dotze anys que els alumnes estudien en barracons i continuen reclamant una escola nova. Cansats d'esperar, famílies, mestres i ajuntament van protestar a finals d'abril tallant la C-31per demanar a Ensenyament que posi fil a l'agulla al projecte. En el seu cas, la Generalitat va arribar a licitar i adjudicar el projecte de construcció ara fa set anys. Però la crisi econòmica i les retallades van aturar-ho tot.

La consellera d'Ensenyament ha assenyalat que aquest any el pressupost per a inversions "ha crescut molt" però reconeix que tenen moltes obres pendents a tot Catalunya. "L'escola de Vall-llobrega és prioritària com ho són també d'altres a tot Catalunya", ha declarat. Ruiz assegura que tots els serveis territorials marquen les seves prioritats i que des dels serveis centrals han de prioritzar. Ho fan en base a criteris demogràfics, de necessitats futures i també tenint en compte l'evolució de la secundària, on ara hi ha un "creixement important". Per tot plegat, la consellera no ha detallat més sobre els plans que afecten aquest centre escolar.

Inauguració de l'escola La Sínia

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha inaugurat aquest dimecres la nova escola La Sínia de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà). El centre havia estat deu anys en mòduls prefabricats i va estrenar edifici aquest curs. L'escola ha costat 3,4 MEUR, és d'una sola línia però amb un disseny pensat per a futures ampliacions. S'ha aixecat en uns terrenys de 5.500 m2 cedits per l'Ajuntament de Calonge, un municipi que no estrenava escola feia 39 anys.