L'Ajuntament de Blanes ha creat la primera edició del 'Blanes & Tu. Descobreix-lo', que oferirà una mostra gastronòmica, un concert i fins a 22 activitats el cap de setmana del 10 i 11 de juny. La iniciativa relleva el 'Blanes 12', que se celebrava anualment al municipi des del 2012 amb l'objectiu de promocionar i posicionar-lo com a ciutat comercial, cultural i turística. L'objectiu de canvi és oferir "més qualitat" i "millorar el producte". El projecte compta amb un pressupost municipal de 15.000 euros i s'han editat 10.000 fulletons per difondre els actes.

Blanes va anunciar l'any passat que volia fer una transició i repensar el 'Blanes 12'. L'objectiu era oferir més qualitat i posar l'accent en els principals atractius del municipi, pivotant sobre l'àmbit comercial, cultural i turístic. Així és com ha nascut la primera edició del 'Blanes & Tu. Descobreix-lo', que s'ha presentat aquest dimarts. Es tracta d'una suma d'esforços del sector públic i privat.

La iniciativa tindrà lloc el cap de setmana del 10 i 11 de juny i oferirà una mostra gastronòmica 'TastABlanes', un concert amb el grup català Animal' i una vintena d'activitats per a tots els públics. Entre elles, l'Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) ha organitzat una acció comercial que se celebrarà el dissabte. L'esdeveniment, batejat amb el nom 'Venem', s'iniciarà a les nou del matí i s'allargarà fins a les deu de la nit. Diversos locals del centre trauran a l'exterior de les seves botigues algun reclam per convidar a la gent a entrar-hi i comprar.

Pel què fa a la mostra gastronòmica, l'acte tindrà lloc el dissabte de les set de la tarda a la una de la matinada i comptarà amb la participació de més de vint locals de restauració de la població.

Activitats per a tots els públics

A més, durant tot el cap de setmana es podrà practicar 'paddle surf'; hi haurà lectura de contes, visites guiades; una sortida d''snorkel' amb una embarcació i un tastet de cava. També s'oferirà una sessió de música al carrer amb el jazz de Why Not i un tribut a Joaquin Sabina, de la mà del grup Pacto entre Caballeros. Tampoc hi faltaran els espectacles familiars, exposicions i un concurs de bonsais.

A banda d'això, diverses empreses s'han sumat a la iniciativa i oferiran paquets 2x1 per fer un viatge de Blanes a Tossa, visitar el Jardí Botànic Marimurtra i el Jardí Tropical Pinya de Rosa.