Vuit persones van ser detingudes com a presumptes responsables del cultiu de 1.100 plantes de marihuana en una operació realitzada el passat 24 de maig en una casa de la localitat d'Amer, segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra. Els detinguts són sis homes i dues dones d'entre 25 i 61 anys, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Lloret de Mar, Mollerussa, Barcelona i Vacarisses.

Tot i això, fonts judicials properes al cas van apuntar que a la casa no hi havia 1.100 plantes de marihuana, sinó que es tractava d'unes 400 plantes. Van afegir que la resta eren cabdells de marihuana. També van remarcar que els detinguts, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat.

L'actuació policial va començar quan els Mossos de Santa Coloma de Farners van tenir coneixement de l'existència de la plantació en una casa que desprenia una forta olor de marihuana. Els agents es van dirigir a la finca, van constatar que l'olor procedia del garatge de l'habitatge i van conversar amb un home, que va donar explicacions poc creïbles al respecte, per la qual cosa van procedir a vigilar totes les sortides de l'edifici per evitar fugida d'ocupants.

Poc després, diferents persones van intentar abandonar l'habitatge, algunes saltant per la part posterior de la parcel·la, però totes van ser detingudes i acusades d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i un altre per defraudació de fluid elèctric, ja que s'havien connectat a la xarxa de manera il·legal. Els Mossos van comprovar l'endemà en una entrada al domicili amb ordre judicial que el garatge contenia, segons la policia, 1.100 plantes de marihuana, safates amb cabdells en procés d'assecat i un sistema de ventilació per mantenir la temperatura adequada. La finca estava llogada i avalada per quatre persones més que no es trobaven al lloc en el moment de la intervenció policial.

Els agents han requerit al propietari que faciliti la documentació del contracte de lloguer per continuar les investigacions. L'immoble havia patit dos incendis anteriorment que es relacionen amb un consum desmesurat d'electricitat per mantenir el cultiu que hauria sobrecarregat la instal·lació.

Els detinguts, la majoria sense antecedents, van passar el 26 de maig a disposició del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.