La comissió d'Urbanisme de Girona ha tombat iniciar la tramitació d'un pla especial per ampliar el càmping Bella Terra de Blanes, en funcionament des del 2003.

Els motius són que no compleix amb l'antic planejament del 1981, que és el que ara hi ha vigent a aquest municipi en compliment de dues sentències, el qual no permet aquesta activitat a la zona de la desembocadura de la Tordera que és on té els terrenys. A més a més, tampoc s'ajusta al nou reglament hidràulic estatal on es diu que a les zones amb major risc d'inundació no hi poden haver càmpings.

D'altra banda, s'ha comprovat que bona part de les 5 hectàrees que els propietaris volien ampliar amb aquest pla especial ja s'estan utilitzant. De fet, l'Ajuntament ja va decidir fa unes setmanes multar-los amb una sanció d'1,5 milions per haver ocupat sòl agrícola des de fa més de deu anys sense tenir els permisos.

D'altra banda, la comissió ha emès un informe desfavorable pel desenvolupament de dues zones residencials al sector Vancells de Begur i a la zona de Mas Mortera de Mont-ràs per considerar-los un model "insostenible" i obsolet, ja que s'ha demostrat que aquest tipus d'urbanitzacions costen molt de mantenir i de passar-hi serveis. S'hi preveien construir 40 habitatges i 13, respectivament.