La nau municipal on la colla gegantera de Breda guarda el material va patir un atac incívic, el cap de setmana passat. Segons va denunciar l'entitat a través de les xarxes socials, un o diversos assaltants van entrar a l'equipament, on van danyar part del material que s'utilitza per protegir els gegants i capgrossos i van rebentar el pany del remolc que serveix per traslladar les figures de cercavila en cercavila «No sabem qui hi ha estat i, per sort, els gegants no eren a la nau» va explicar el cap de colla, Xavi Cassà, afegint que, tot i això, els assaltants «ho van deixar tot cap per avall i ple de fang».

«De moment, no hem trobat a faltar res, però ho hem de mirar bé» va precisar. En aquest sentit, la colla va recordar a Facebook que actes com aquests empitjoren la «precària» economia d'aquesta entitat cultural sense ànim de lucre i que qui desitgi fer una visita guiada a les instal·lacions «no cal que rebenti el pany».

Per la seva part, l'alcalde, Dídac Manresa (ERC), va subratllar que des del consistori no tenen constància que s'hagin produït destrosses a altres locals de les entitats culturals del poble.