El Jutjat penal 1 de Girona va condemnar, dimecres passat, un home que es va inventar que els seus caps l'havien amenaçat amb un ganivet l'octubre del 2010 a Vidreres.

El motiu per interposar la denúncia falsa, segons recull una de les sentències, és que havia intentat que l'acomiadessin de la cadena de carnisseries on treballava des de feia dos anys, per poder cobrar l'atur, però els seus caps s'hi van negar.

«Volien ajustar-se a la legalitat», recull la primera sentència del cas, que va absoldre els dos caps de les amenaces que mai van existir.

El 19 d'octubre l'acusat va deixar d'anar a treballar sense justificació. Per aquest motiu, l'empresa li va notificar per burofax dues sancions disciplinàries i, finalment, el 26 d'octubre el van acomiadar. Llavors, el treballador va denunciar davant dels Mossos d'Esquadra que els seus caps l'havien amenaçat quan havia anat a portar l'alta mèdica a unes oficines de l'empresa a Vidreres.

Fins i tot deia que li havien esgrimit un ganivet de tallar pernil. De l'altra, l'home va interposar una demanda als Jutjats socials reclamant que l'acomiadament es declarés improcedent.

Les amenaces inventades van arribar a judici a finals del 2010. La sentència, dictada pel Jutjat d'instrucció 1 de Blanes, ja apunta a que es tractava d'una denúncia falsa.

La jutgessa argumentava que, no només no s'havien acreditat les suposades amenaces, sinó que ni tan sols havia estat capaç de determinar què denunciava el treballador. Atenent a la petició de l'advocat Jordi Colomer, la jutgessa va ordenar obrir la investigació contra l'empleat per denúncia falsa.

Pel que fa a la via laboral, la sentència del març del 2011 del Jutjat social 2 de Girona va ratificar que l'acomiadament va ser procedent.

Finalment, dimecres no va caldre fer judici perquè l'acusat, Mohamed Anahnah, va reconèixer els fets i van pactar la pena. Haurà de pagar una multa de 360 euros, indemnitzar les víctimes amb 1.000 euros i assumir les despeses del judici, incloses les de l'acusació particular.