L'Ajuntament de Blanes ha recuperat de la Línia 7 del transport urbà, suprimida l'any 2009 arran de la crisi econòmica. Aquesta línia enllaça la plaça Catalunya (al centre de la vila) amb el carrer Mercè Rodoreda (a la zona turística d'Els Pins) i inclou un total de vuit parades. «Aquesta mesura té l'objectiu de fomentar els serveis que s'ofereixen tant a la ciutadania de Blanes com als visitants que s'allotgen als establiments hotelers de la zona turística» va informar ahir el consistori. La Línia 7 va començar a funcionar el dijous passat i operarà fins el pròxim 15 de setembre, donant servei 12 hores amb un horari que va des de tres quarts de deus del matí fins a tres quarts de deu de la nit, amb un temps de recorregut estimat de mitja hora: dos serveis per hora. En total s'han destinat més de 30.000 euros a recuperar aquesta línia, una quantitat que el consistori preveu recuperar amb la venda de bitllets que es faci durant aquests tres mesos.

D'altra banda, dijous també es van posar en marxa diverses millores en la Línia 2 que uneix la Ciutat Esportiva fins la a Terminal d'Autobusos d'Els Pins-La Plantera, passant pel centre de la vila. Segons l'ajuntament, els serveis tècnics municipals van dissenyar un nou traçat després de recollir diferents demandes i peticions per ampliar el recorregut. El canvi ha comportat la substitució i ampliació de parades i la creació d'una de nova. Aquestes millores beneficiaran als barris de: Els Pavos, Quatre Vents, Mas Moixa, Can Borell i d'El Control-Horta de La Perla. En aquest àmbit s'han substituït quatre parades, que s'han traslladat a un altre vial, permetent que es pugui fer transbord amb una altra de les línies. En total, la Línia 2 compta amb 34 llocs de pujada i baixada de viatgers, en un recorregut circular que és dels més utilitzats pels usuaris del transport públic.

El cost de les millores introduïdes anirà a càrrec del concessionari del servei, Transports Pujol, així com de partides de la Policia Local de Blanes. Es tracta de despeses menors, ja que s'ha hagut d'instal·lar rètols amb el recorregut, la senyalització de les parades, així com les de trànsit per indicar que es tracta d'un lloc d'aturada del transport públic de viatgers.

Nova parada a Mas Cremat

A la Línia 2 està previst que es construeixi una nova parada a l'entrada del barri de Mas Cremat, a la carretera de Blanes a Tordera (GI-600), que substituirà la que actualment està situada a l'Avinguda d'Europa. Amb aquesta modificació, els autobusos evitaran haver de baixar fins a la girola del Carrer de Maig per fer un canvi de direcció per seguir circulant per la GI-600 en direcció al barri de Mas Florit. La construcció d'aquesta nova parada, s'ha licitat per 33.906 euros, ja que també es faran altres actuacions per millorar l'accessibilitat i seguretat dels vianants que volen anar a peu des de Mas Cremat fins a la Ciutat Esportiva: s'habilitarà un pas de vianant s davant de la nova parada, per travessar la carretera de Blanes, i un altre al carrer Greco. Actualment Blanes disposa d'un total de set línies de transport urbà de viatgers, de les quals dues d'elles són interurbanes.