Operatiu policial a Blanes (Selva) per lluitar contra el cultiu de marihuana i les connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica. Els Mossos d'Esquadra han fet quatre entrades i escorcolls en habitatges del barri de Valldolig, on s'hi cultivava droga, i han comissat fins a 1.000 plantes de marihuana. En paral·lel, en un dels pisos han detingut la parella que hi vivia, un home i una dona de 31 anys, per un delicte contra la salut pública. A la resta de pisos amb plantacions, quan hi ha entrat la policia, no hi havia ningú a l'interior. Durant l'operatiu, a més, tècnics d'Endesa han aprofitat per desconnectar la llum d'aquells habitatges que la punxaven del carrer. A més dels quatre pisos on hi creixia la marihuana, se n'han trobat setze més amb connexions fraudulentes. A tots ells, se'ls han retirat els comptadors.

L'operatiu policial d'aquest dimarts al barri de Valldolig culmina una investigació policial que es va iniciar fa uns mesos. Els Mossos d'Esquadra havien rebut denúncies de diversos veïns, dient-los que hi havia pisos que s'havien convertit en autèntiques plantacions de marihuana.

Durant les vigilàncies fetes al barri, la policia en va arribar a detectar quatre. Es trobaven als carrers Francolí, Segre i Valldolig. I aquest matí, després de rebre l'autorització policial, els Mossos d'Esquadra han fet entrades i escorcolls en aquests habitatges.

A l'interior, en total, hi han trobat fins a 1.000 plantes de marihuana de diferents alçades. A més de desmantellar les plantacions, també han comissat la infraestructura que les acompanyava per afavorir el creixement de la droga: 66 transformadors i 61 bombetes.

Tres dels pisos estaven buits, però a l'interior d'un d'ells hi havia una parella de 31 anys. Tots dos, veïns de Blanes. La policia els ha detingut per un delicte contra la salut pública.

En paral·lel, durant l'operatiu, els Mossos d'Esquadra s'han coordinat amb tècnics d'Endesa per detectar connexions fraudulentes. Des de feia uns mesos, la companyia havia comprovat com hi havia habitatges que punxaven directament la llum de l'estesa del carrer. A més dels quatre pisos on hi creixien les plantacions, els tècnics n'han trobat setze més. A tots ells, se'ls ha tallat l'electricitat i se'ls han retirat els comptadors.