Una noia de 16 de Blanes va morir dilluns passat a la localitat d´Esporles (Mallorca) en caure-li a sobre una columna d´un hostal on estava allotjada amb la seva mare i el seu germà d´onze anys. Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de cinc de la tarda, mentre l´adolescent es trobava estirada en una hamaca amb el seu germà petit.

De sobte, el suport que sostenia l´hamaca va cedir, cosa que va fer caure l´adolescent blanenca a ter­ra i la columna, que s´havia esquerdat, li va caure a sobre, i li va colpejar el cap. Aquesta estructura estava feta de marés, un material molt utilitzat arreu de les Illes Balears que està compost per grans de sor­ra cohesionats per un ciment natural de carbonats.

Els serveis d´emergència es van traslladar fins a l´hostal mallorquí, situat al centre del poble, per intentar reanimar la menor, que va entrar en parada cardiorespiratòria. Segons fonts sanitàries, se li van practicar maniobres de reanimació durant una hora, però finalment la jove va acabar morint. Els experts de l´Institut Armat van obrir una investigació per esbrinar com es va produir el fatal accident.

També la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Calvià ha iniciat una investigació per aclarir les circumstàncies en què es va produir el sinistre i les causes per les quals la columna a la qual estava ancorada l´hamaca es va desplomar.

La noia havia acabat de cursar 4t d´ESO a l´institut S´Agulla de Blanes on, ahir al matí, la comunitat educativa del centre escolar juntament amb nombrosos companys d´estudi, amics i amigues i alguns familiars de la jove li van retre un emotiu i sentit homenatge i van plantar un arbre per recordar-la.