El venedor de l'inflable de Caldes de Malavella va assegurar ahir al jutjat que va dir als amos del restaurant que ancoressin el castell per tots els punts de fixació.

L'home va detallar que quan va vendre el castell al propietari de l'establiment va fer una demostració per ensenyar com s'havia de muntar i desmuntar i com s'havia de clavar a terra. Tot i això, el venedor va parlar tota l'estona de sis punts d'ancoratge (quan segons l'informe dels Mossos d'Esquadra en tenia deu) i no va saber precisar si els va fixar tots en el moment de la compravenda.

El testimoni va afegir que va comprar el castell a Mollerussa i que, amb la documentació que li van donar, el va poder fer servir a diverses fires i aconseguir permisos municipals sense problema.

El Jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners, que investiga el cas del castell inflable d'un restaurant de Caldes de Malavella que el 7 de maig va sortir catapultat i va matar una nena de 6 anys i va ferir sis menors més, ha pres declaració a set testimonis més aquest dimarts. Entre ells, a l'home que va vendre l'inflable als amos del restaurant, el matrimoni investigat per homicidi imprudent i lesions per imprudència.

El venedor, veí de Girona, va explicar que va comprar l'inflable a Mollerussa, tot i que no va saber concretar on. I va afegir que la documentació que va deixar en una benzinera per fer-li arribar a l'amo del restaurant després de l'accident és la que li havia donat el fabricant i que li havia servit per aconseguir llicències municipals per instal·lar l'inflable a fires. «Això voldria dir que els paper estaven en ordre si va poder muntar el tobogan a diferents municipis», va afirmar l'advocat de la defensa, Carles Monguilod.

El testimoni també va detallar que quan li va vendre l'inflable a l'investigat, li va fer una demostració per explicar com s'havia de muntar i desmuntar. En aquell moment, va assegurar, li va «recomanar» que sempre l'ancorés a terra utilitzant tots els punts de fixació de l'inflable, va explicar l'advocat de l'acusació particular Carles Alabau.

Tot i això, va afegir l'advocat, al llarg de tota la declaració va parlar de sis ancoratges quan, segons els mossos, l'inflable en tenia deu. Aquesta afirmació entra en contradicció amb el que va declarar l'amo del restaurant, que va explicar que només feien servir dos punts de fixació seguint les instruccions del venedor.

Monguilod va avançar que demanarà que es localitzi i es citi a declarar el fabricant de l'inflable, per determinar la documentació que va entregar al venedor i si és la reglamentària.

El jutjat està pendent de rebre els resultats de l'informe encarregat pel jutjat a la unitat d'enginyeria forense de la policia espanyola per determinar les causes de l'accident.

En paral·lel, l'acusació particular ha encarregat un estudi per determinar si es van cometre negligències de seguretat a l'hora de controlar l'atracció. Els lletrats Alabau i Javier Soria no descarten demanar imputar algunes administracions en el cas si conclouen que no van complir amb les seves obligacions.

Més testimonis

També falta que el jutjat citi a declarar cinc testimonis més però encara no hi ha data. Els que han declarat aquest dimarts van assegurar que no feia vent i que van veure sortir l'inflable catapultat després de fer un primer moviment sospitós.