Transmetre força i ànims a tots els infants que lluiten contra el càncer i a les seves famílies. Amb aquest objectiu, el compositor i pianista Nil Matamala ha creat una bonica melodia que porta el nom de Pau. La peça està dedicada especialment a en Pau, el nen de 20 mesos de Vilobí que fa més de mig any va ser diagnosticat de leucèmia mielomonocítica juvenil, una malaltia molt inusual que sol afectar els infants de menys de 2 anys. «Tot i que la cançó no tingui lletra sempre hi poso un títol que per a mi tingui un significat especial , i aquesta vaig veure molt clar que l'havia de dedicar a en Pau per tot el que està passant», relata el jove, de només 19 anys. I és que en Nil, el cas d'en Pau el coneix de ben a prop. «Soc cosí del seu pare i amb en Pau tenim tracte de cosins també», subratlla el músic de Vilobí.

Aquesta peça musical, a més, té un videoclip gravat en un dels espais més emblemàtics de Catalunya: el Palau de la Música. «Poder tocar al Palau va ser la recompensa per haver obtingut el primer premi en la categoria d'edició del concurs Maria Canals de Barcelona amb la meva composició Become», detalla Matamala, que explica que va voler aprofitar l'oportunitat per enregistrar Pau.

I és que amb aquesta melodia de més de quatre minuts de duració, el pianista i compositor vol donar visibilitat als nens i nenes que pateixen càncer infantil. «La cançó està dedicada a tots els petits que passen per això, perquè molts cops fins que no t'hi trobes, no veus tot el que suposa i m'agradaria poder arribar a la gent perquè prenguin consciència», assenyala Matamala, qui recorda la importància de fer-se donant.

Bona evolució del petit

Fa dues setmanes, en Pau va rebre el trasplantament de medul·la òssia a l'hospital de la Vall d'Hebron. «De moment tot va bé, però cal paciència i veure com va evolucionant», explica en Nil. A principis de juny, es va saber que s'havien trobat quatre donants compatibles amb el menut, arran de les dues jornades organitzades per l'Ajuntament de Vilobí, perquè tots aquells qui volguessin es fessin donants de medul·la.

La crida va traduir-se en una onada de solidaritat, no només entre els veïns del poble, sinó també arreu de les comarques gironines i més enllà. Al llarg dels dos dies, es van recollir més de 500 mostres de gent que va entrar al registre de donants.

De moment, la cançó Pau ja es pot escoltar a Youtube, on acumula més de 400 visualitzacions. «El vídeo ha corregut bastant pel poble, on ens coneixem tots, sobretot a través del WhatsApp», ressalta amb timidesa el jove compositor. I tot plegat, sense deixar de destacar amb il·lusió que un dels primers a escoltar la seva composició va ser el mateix Pau al qual, -assegura- «té molt de gust per la música, i espero que quan sigui més gran entengui que aquesta cançó és especialment per a ell».