Tres encaputxats van atracar, diumenge a la nit, els cinemes de Blanes, deixant dos treballadors ferits. Segons els Mossos d'Esquadra els lladres van obligar als empleats a dirigir-se a la zona on tenen la caixa forta, obrir-la i mantenir-se estirats a terra fins que fugissin. Durant el robatori violent, dos treballadors van resultar ferits, un d'ells va rebre un tall d'un ganivet i a l'altre, li van clavar un cop de culata al cap. Sortosament van resultar ferits lleus. Els lladres van aconseguir fugir. La policia ha obert una investigació i busca els tres atracadors de Blanes.

Els fets van succeir pels volts d'un quart de dotze de la nit, quan tres homes van entrar als cinemes de Blanes, ubicats a l'entrada del municipi venint de Girona o de Lloret. Tot apunta que van accedir a les instal·lacions per les portes d'emergència. Vestits amb roba fosca, tapats de la cara i equipats amb armes van anar cap a la zona on es compren les entrades del cinema i van amenaçar els treballadors. D'armes en portaven de variades: una pistola simulada que s'utilitza per practicar airsoft i els altres duien ganivets i un tornavís.

Quan van tenir els treballadors atemorits els van reclamar que els portessin cap a la caixa forta. Així ho van fer i després en el moment de produir-se el robatori, els van obligar a estar estirats a terra. Van agafar tots els diners, més de 5.000 euros i varen fugir.

Moments de confusió

Mentre això succeïa, una noia que sortia d'unes sales va veure els treballadors estirats a terra. Aquest fet, segons testimonis, va provocar que s'originessin crits als cinemes i alguns dels joves que estaven mirant pel·lícules sortissin de les sales espantats. Tot i això, entre els espectadors no es va haver de lamentar ferits.

Quan hi van arribar els serveis d'emergències, inicialment la Policia Local de Blanes i el SEM van estar atenent els treballadors. Dos d'ells, havien patit ferides. Un va rebre un tall al braç i l'altre, un cop de culata al cap per part dels atracadors. Aquest últim perquè s'havia negat a col·laborar i estirar-se a terra. Del que ha transcendit sobre els lladres és que van fugir amb un turisme gris, que eren joves, un d'ells almenys era de raça negra i que duien roba fosca.

Arran de l'atracament, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Blanes van estar fent controls a les sortides del municipi i també es van alertar altres cossos policials per tal d'enxampar els atracadors. De moment, no hi ha detinguts. La policia científica dels Mossos d'Esquadra està pendent de revisar les càmeres de vigilància de les instal·lacions dels cinemes per tal que els ajudin a posar cara als lladres. També van estar treballant ahir a Blanes per tal de trobar pistes que els condueixin cap a ells.