L'oficina de Correus de Caldes de Malavella va ser ahir al matí, objectiu d'un atracament a punta de pistola per part de dos lladres que van aconseguir un botí de 3.000 euros i diversos cupons de l'ONCE. Abans però, van retenir els dos clients que hi havia en aquell moment a l'establiment. Després del robatori, els dos individus van fugir a peu.

La Policia Local de Caldes de Malavella i els Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al lloc i van muntar un gran dispositiu policial per intentar localitzar els autors del Mossos d'EsquadrarobatoriAhir encara no havien pogut ser detinguts.

Els fets van tenir lloc pels volts de dos quarts de nou del matí quan dos homes ben vestits van entrar a l'oficina de Correus i van esperar el torn com la resta dels clients. Un cop va arribar el moment de fer la seva comanda, un dels homes va amenaçar amb una pistola -que s'investiga si és simulada- al treballador. Ràpidament s'hi va acostar i li va reclamar a crits el que tenien a la caixa forta. Els va dir: «la caixa, la caixa, els diners».

Tot i que el treballador va intentar negociar-hi, l'home va seguir amenaçant-lo fins que finalment li va obrir la caixa on es guardaven 3.000 euros. Mentrestant, l'altre lladre va obligar els dos clients que en aquell moment eren en aquesta oficina del carrer Santa Maria -a ple centre del poble- a entrar en una habitació. Allà van quedar retinguts fins que el treballador de Correus va accionar l'alarma que dona avís a la policia.

Un dels atracadors va veure que l'empleat havia activat el polsador i van fugir ràpidament. En total, es van emportar 3.000 euros de la caixa forta i també, diversos números de l'ONCE. Els dos lladres van actuar a cara descoberta i portaven dues armes curtes.

Fugir amb tren?

Ràpidament es va blindar Caldes de Malavella amb més d'una trentena d'agents, així com altres punts d'accés a la comarca, entre els quals els de l'AP7. Tot i això, el cap de la Policia Local de Caldes de Malavella, Xavier Muñoz va reconèixer que serà «molt difícil trobar-los perquè no tenim informació del vehicle en el qual fugien, si és que finalment han acabat fugint en cotxe». I és que, segons va informar el consistori, ningú els va veure marxar i s'apunta que també podrien haver utilitzat el tren. Arran del succés, la policia científica va treballar sobre el terreny per intentar extreure empremtes que puguin conduir fins als autors del robatori.

L'alcalde del municipi, Salvador Balliu, es va desplaçar fins al lloc dels fets per conèixer els detalls del succés. «No solen haver-hi episodis d'aquests a Caldes de Malavella, tot i que el fet de tenir una estació de tren tan important pot fer-los més fàcil la fugida», va assenyalar Balliu.

A causa del robatori, durant el matí l'oficina va restar tancada. Segons l'ajuntament, un dels treballadors i l'encarregada territorial de la zona van aprofitar per fer caixa comptant l'import econòmic extret i netejant els desperfectes. Cap a quarts d'una del migdia però, l'oficina ja va poder reobrir per tornar a la normalitat.

Aquest és el primer atracament d'aquestes característiques a unes oficines de Correus a les comarques gironines.