Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat 2 d'agost, un home de 50 anys que el dia 1, de matinada, va robar un veler del port de Sitges i va navegar amb ell fins a Blanes, on finalment va ser localitzat després que el seu propietari demanés ajuda a través de les xarxes socials.

Segons va informar la policia catalana, els fets es van produir al voltant de les cinc de la matinada del dia 1, quan el propietari del veler, veí de Barcelona, va denunciar davant els Mossos que algú havia robat el seu vaixell, un veler marca Dufour d'uns 15 metres d'eslora que estava atracat al port de Sitges.

Al mateix temps, va publicar el robatori en les xarxes socials i va demanar que si algú veia l'embarcació es posés en contacte amb ell o alertés la policia.

La seva crida a través de les xarxes va tenir èxit i una persona el va informar que creia que el veler es trobava atracat al port de la localitat selvatana. El propietari de l'embarcació es va posar en contacte amb els Mossos, que van descobrir que, efectivament, el veler havia entrat al port de Blanes cap a un quart de dotze de la nit del mateix dia 1 d'agost, després que el suposat delinqüent mostrés el seu DNI per poder accedir a les instal·lacions portuàries.

Cap a la una de la matinada del 2 al 3 d'agost, quan tornava al veler, els Mossos el van detenir com a presumpte autor d'un delicte de furt d'ús de vehicle.

El detingut, un ciutadà anglès de 50 anys resident a Barcelona i amb antecedents, va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Blanes i va quedar en llibertat en espera de judici.