La discoteca de Lloret de Mar on la matinada de divendres a dissabte tres homes van apallissar i matar un jove italià de 22 anys es personarà com acusació particular a la causa. L'advocat de l'establiment, Joaquim Boada, ha explicat que demanaran "la màxima pena possible" contra els tres acusats. Boadas ha reclamat que "no es criminalitzi" ni al sector ni la discoteca, i ha recordat que "els únics responsables" són els tres agressors. L'advocat emfatitza que el local "només és l'escenari" i recalca que la baralla "va ser molt ràpida". Boadas, que també exerceix com a secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha confirmat que l'entitat es personarà com acusació popular.

Ja són tres les parts que es personaran contra els acusats de matar el jove italià de 22 anys en una discoteca de Lloret de Mar aquest dissabte. El mateix establiment ha decidit personar-se en aquest cas com acusació particular. El seu advocat, Joaquim Boadas, ha explicat que la discoteca "no té cap culpa" del què ha passat i lamenta la mala imatge que ha deixat "aquest fet tan lamentable" per a l'establiment. "Els únics culpables són aquests indesitjables, i el què cal fer és treure'ls del circuit de les discoteques", ha reblat.

En aquest sentit, Boadas ha exculpat el negoci de qualsevol responsabilitat. "La discoteca només era l'escenari, no en té cap culpa", comenta Boadas que considera que el fet greu és l'agressió, que podria haver passat en qualsevol altre lloc.

L'advocat i secretari general de la FECASARM ha anunciat que des de l'associació també es personaran com acusació popular ja que notícies com aquesta "afecten negativament" la imatge de l'oci nocturn. "Ara pot semblar que sortir de festa és perillós, i això no es correspon amb la realitat", ha remarcat.

Una agressió ràpida

Preguntat sobre el procediment administratiu que ha obert l'ajuntament contra la discoteca per revisar els protocols de seguretat, Boadas ha explicat que l'agressió va ser molt ràpida - va durar uns 40 segons - i "va ser impossible" evitar que es produís. "Malauradament no tenim un controlador per client", ressalta.

Boadas ha posat en valor la necessitat de treballar la conscienciació a partir de la pedagogia. "Hem d'aconseguir eliminar dels locals d'oci nocturn aquest tipus de persones", ha etzibat. En aquest sentit, des de la FECASARM recorden que han distribuït una publicació en forma de còmic, on s'exposen diverses situacions com la que va passar la matinada de dissabte, per intentar conscienciar els clients dels locals, i millorar el civisme entre les persones que surten de nit.