A Itàlia, els diaris nacionals seguien ahir amb detall la notícia de la mort de Niccolò Ciatti, aportant nous testimonis d'amics i familiars del jove. El diari La Repubblica entrevistava ahir un amic del noi que es trobava amb ell a la discoteca en el moment dels fets. «No sabíem com defensar-nos d'aquells animals», relatava Alessandro Cattani, qui va criticar l'actitud de la gent que mirava l'agressió. «Vam demanar ajuda diverses vegades, però en va. Fins i tot quan els tres atacants van fugir vam cridar a la gent perquè ens ajudés. Però ningú ho va fer», relatava l'amic del jove.

Cattani va explicar també al diari italià que des de la discoteca «tampoc» els van ajudar i que tot i que ells van intentar protegir en Niccolò «no va ser suficient». Sobre els motius de l'agressió, el noi va relatar que «una multitud va empènyer com sovint passa a les discoteques» i quan en Niccolò es va girar per veure què passava «va ser colpejat per un d'aquells joves. Ni tan sols es va aturar quan el va veure a terra i llavors li va clavar una coça» recordava l'amic de Ciatti. «Eren persones ensinistrades a colpejar. Sense escrúpols», valorava Cattani, qui va detallar al diari italià que després de l'agressió van portar en Niccolò en braços i inconscient fins a una plaça pròxima, des d'on van trucar a l'ambulància i als pares del noi. «Érem com germans. Era alegre, brillant, intel·ligent. Tenia xicota i era molt feliç. Aquella nit estàvem gaudint del nostre últim dia de vacances», va concloure.

També la parella de Ciatti va relatar a La Nazione que aquella nit el jove no volia sortir. «Va escriure dient que farien una nit tranquil·la abans de marxar cap a Florència. Però aquella nit va ploure i l'únic lloc on podien romandre secs era l'hotel o a una discoteca», va recordar la jove, de 20 anys. També el pare del noi, Luigi Ciatti, va dir en aquesta publicació que l'alliberament de dos dels txetxens va ser «un cop terrible» i que creu que «són professionals del mal». També va criticar les persones que van veure l'agressió. «No puc dir que aquestes persones siguin gaire diferents», va afegir.