«Vull justícia per al meu Niccolò». Aquesta reivindicació feta per la germana del jove italià que va morir a Lloret, s'ha convertit en la consigna d'un campanya impulsada la plataforma Change.org destinada a recollir firmes per demanar al govern italià que doni suport a la família en la seva lluita per aconseguir justícia. Aquesta petició, que ahir comptava amb més de 10.000 signatures, serà entregada al ministre de Justícia, Andrea Orlando i al ministre d'Afers Exteriors, Angelino Alfano, quan arribi a les 15.000 firmes. «Demanem que els responsables ho paguin, cosa que per desgràcia no està passant» s'exposa a la petició on s'insisteix que el govern italià ha de donar suport als Ciatti perquè a més del dolor s'han d'enfrontar a totes les seqüeles burocràtiques».

D'altra banda, i segons avançava ahir el diari La Nazione, l'alcalde Scandicci, Sandro Fallani, va criticar ahir l'alliberament de dos dels responsables del crim. «No conec els procediments legals. Però el que demana la nostra comunitat i el que demana la seva família, a la qual vaig conèixer fa poc, és que es faci justícia per un crim tan atroç i sense sentit» va comentar.

En aquest sentit, l'alcalde d'aquesta localitat italiana va explicar que estan estudiant personar-se com a part civil en el procés judicial tot i que saben que és «molt difícil». «L'alcalde de Lloret ha expressat la voluntat de constituir-se com a acusació popular. Volem trobar un pont col·laboratiu perquè no volem deixar sola la família. Volem ajudar-los aconseguir justícia per en Niccolò» va dir Fallani. Sobre la reacció del poble a la tràgica mort del noi, l'alcalde va respondre que la «ciutat està sacsejada». Per tal de mostrar aquest suport als Ciatti, ahir a la nit, es va dur a terme una vetlla religiosa que va començar a les nou del vespre a l'església Jesús, el Bon Pastor a Casellina, el barri del poble on vivia el jove.

També la parada de fruita del mercat on treballava el noi, de només 22 anys, estava ahir tancada en senyal de dol.