Rassoul Bissoultanov, és el jove txetxè de 24 anys identificat com l'autor material del cop mortal que va acabar amb la vida de Niccolò Ciatti. Aquest noi, nascut el 1993, hauria arribat a Estrasburg (França) com a asilat polític amb la seva família, fugint del conflicte entre Txetxènia i Rússia. Segons va explicar ell mateix entre plors, durant la seva declaració als jutjats de Blanes, és camioner de professió i els seus pares depenen d'ell, ja que la seva mare estaria malalta i el seu pare a l'atur. Bissoultanov, és també un professional de la lluita lliure i ha participat en diferents competicions d'arts marcials.

Al diari italià La Nazione, un amic de l'agressor, Bislan, explicava ahir que Bissoultanov és un jove tranquil que li deia sempre que volia «trobar una xicota, tenir fills i formar una família». També el president de la societat de lluita lliure, Jean Luc Beck, a la qual pertany el responsable de l'atac precisava que «per culpa de l'alcohol i les drogues es va convertir en algú que no conec». «Nosaltres no formem assassins. El que va fer Rassoul és imperdonable» afegia Beck.

Llibertat provisional

La defensa de l'autor material del crim va presentar ahir un recurs davant el jutjat demanant que li revoqui l'ingrés a presó i el deixi en llibertat provisional. A l'escrit, l'advocat del jove txetxè considera que l'empresonament de Rassoul va ser una mesura «desproporcionada i no necessària». Entre d'altres, el recurs sosté que l'acusat té arrelament a França i recorda que, la nit del crim, si bé hi va haver una baralla a l'interior del St. Trop', «el desenllaç final va estar en tot moment fora de l'objectiu» dels tres investigats.

Al recurs, l'advocat de Rassoul B. ja posa en qüestió que els tres detinguts comencessin la batussa. «De les declaracions fetes a instrucció i a comissaria, tant per part dels imputats com de diversos testimonis, es desprèn que ens trobem davant una baralla amb uns nois italians, que va començar a instància d'aquests últims» recull el recurs.

L'escrit continua dient que, la matinada del crim, Rassoul B. havia ingerit una «gran quantitat» de whisky i cerveses, i que també havia pres drogues (cosa que li afectava les facultats). «I en tercer lloc, en cap moment els imputats van buscar el resultat final», addueix la defensa, en relació amb la mort del turista italià de 22 anys.

A l'hora de demanar que es deixi Rassoul Bissoultanov en llibertat provisional, l'advocat recorda que el jove no té antecedents i que «té arrelament a França i domicili conegut» en aquest país. «És més, al seu país l'imputat treballa de camioner, guanyant un sou de 770 euros mensuals, i viu amb els seus pares i el seu germà», hi afegeix la defensa, entenent que no hi ha risc de fugida, i que la presó provisional es pot revocar per «compareixences periòdiques» al jutjat o la interposició d'una fiança.

A més d'aquest noi, en aquest cas també hi ha dos joves més imputats. Com l'autor material del crim, també són txetxens i viuen a França. Tots dos han quedat en llibertat provisional, tot i que a un d'ells el jutjat li ha prohibit sortir de l'espai Schengen.

Per la seva part, l'advocat de la discoteca St. Trop', Joaquim Boadas, ja va avançar ahir que impugnaran aquest recurs.