La discoteca St. Trop' de Lloret de Mar, on la matinada de dissabte va tenir lloc l'agressió mortal al jove italià, va poder reobrir ahir a la nit, després que l'Ajuntament aixequés al migdia el tancament cautelar. L'Ajuntament va prendre la decisió després d'estudiar -i donar per bona- tant la memòria de seguretat com el pla d'autoprotecció de la discoteca, que inclou la contractació de dos vigilants de seguretat, a part dels nou controladors d'accés que ja tenia. En paral·lel, l'Ajuntament de Lloret va enviar també requeriments a 17 discoteques i bars musicals del municipi amb aforament superior a 500 persones perquè presentin aquests documents.

La discoteca St. Trop' estava tancada des de dissabte, després del crim comès a l'interior de l'establiment durant la matinada. Aquest dimecres, l'advocat del local, Joaquim Boadas, ja va presentar presencialment tota la documentació que li requeria el consistori.

Només dos dies després i una vegada els diferents departaments van enllestir la comprovació de tota la documentació i donessin el vistiplau, l'Ajuntament va emetre el decret que permetia al St. Trop' reobrir.

Precisament, l'advocat del local havia demanat celeritat al consistori, perquè la discoteca es troba en concurs de creditors i -segons va dir- si no podia reobrir els seus 48 treballadors corrien el risc de perdre la feina. L'establiment té 55 anys d'història i coincideix que justament fa uns dies es van complir 30 anys del gran incendi que el 5 d'agost de 1987 la va destruir gairebé del tot.

D'altra banda, la discoteca va realitzar ahir, a les onze de la nit, un homenatge al jove italià que va morir com a conseqüència d'una coça mortal. En el mateix lloc on van succeir els fets, es va guardar un minut de silenci amb els llums del local encesos i al mateix temps es van exhibir cartells on es podia llegir, en diferents idiomes, el següent missatge: « No més violència en espais d'oci nocturn». La campanya compta amb el suport de la patronal catalana Fecasarm i l'espanyola Spain Nightlife.

Repatriació del cos

El crim va tenir lloc pels voltants de les tres de la matinada del dissabte. La víctima, Niccolò Ciatti, de 22 anys, va rebre una coça a la cara, que li va provocar ferides irreversibles. L'autor material del crim és un jove txetxè, a qui els Mossos d'Esquadra van detenir la mateixa nit, juntament amb dos amics seus que també havien participat en la baralla. El noi es troba ingressat en presó provisional.

Els altres dos van quedar en llibertat, tot i que a un el jutjat li va prohibir sortir de l'espai Schengen. Se'ls acusa d'un delicte d'homicidi.

D'altra banda, el diari italià La Nazione avançava ahir que el Govern italià es farà càrrec de la repatriació de les restes mortals del jove. També costejaran el viatge fins a Espanya a la família Ciatti perquè puguin acompanyar el cos de Niccolò fins a Roma, on probablement aterrarà l'avió.