24 de agost de 2017
24.08.2017

El jutge manté a presó el considerat autor de l'agressió mortal a Lloret

El magistrat desestima el recurs perquè creu que hi ha «múltiples indicis» que l'acusat va ser qui va donar la coça mortal al jove italià

25.08.2017 | 07:14
Un dels tres joves implicats en l´agressió, després de declarar.

El presumpte autor de l'agressió que va acabar amb la vida d'un italià de 22 anys a Lloret de Mar, Rassoul Bissoultanov, continuarà en presó provisional. El titular del jutjat de primera instància i d'instrucció número 4 de Blanes, Joaquim Turmo, ha desestimat el recurs presentat la setmana passada per la defensa. En el seu posicionament, el jutge s'oposa als principals arguments de la defensa, com els que feien referència al seu arrelament a França, l'abús d'alcohol i drogues la nit dels fets o que no hi havia voluntat de matar el jove durant l'agressió. En la seva resolució judicial, assenyala que hi ha «múltiples indicis» que apunten a Rassoul B. com l'autor de la mort del jove italià a la discoteca St. Trop'. Aquests indicis són alguns dels que han propiciat que el jutge hagi decidit mantenir presó provisional per a l'acusat, comunicada i sense fiança ja que qualifica els fets com a «greus». Que seguís a presó és una petició que havien fet també el Ministeri Fiscal, la família del jove mort i la Fecasarm.

Un dels principals arguments exposats per la defensa per rebutjar la presó sense fiança era que l'acusat tenia arrels i feina a França i, per tant, no hi hauria risc de fugida. El jutge recorda que l'home era a Lloret només per passar-hi uns dies «purament d'oci», un fet que li podria permetre eludir la jurisdicció espanyola «amb rapidesa i sense excessius problemes» ja que a l'Estat no hi té cap arrelament. Això, combinat amb la gravetat dels fets, el porten a la decisió de mantenir-lo a presó com la mesura més adequada per la gravetat dels fets. El jutge també entén que qui va començar la possible baralla que va originar els fets no té importància legal per valorar els indicis de criminalitat d'un possible homicidi. Tampoc creu que si l'agressió es va produir mentre l'acusat estava sota l'efecte de l'alcohol i les drogues sigui raó per eliminar el risc de fuga com mantenia la defensa.

Finalment, en la resolució tampoc creu que el fet de no clavar la pallissa amb la finalitat de matar-lo és un argument a tenir en compte. El jutge recorda que el dol d'un delicte inclou la voluntat de causar el mal però que el coneixement de les conseqüències de l'acció també s'ha de tenir present. De fet, el magistrat li dona la volta a l'argument de l'advocat de Rassoul i diu que, ja que no volia causar la mort, podria tenir més motius de fuga en cas que sortís en llibertat a l'espera de judici. «No seria irracional afirmar que l'investigat preferiria perdre la fiança o assumir les conseqüències de deixar de comparèixer periòdicament abans que seguir a disposició de la justícia espanyola», argumenta. A més de Rassoul B., en aquest cas també hi ha dos joves més imputats. Com l'autor material del crim, també són txetxens i viuen a França. Tots dos han quedat en llibertat provisional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook