27 de agost de 2017
27.08.2017

Forn actuarà si la policia «tenia informació» sobre l'imam

El conseller d'Interior adverteix que no toleraria que s'hagués ocultat informació als Mossos

27.08.2017 | 01:05
El conseller, en una imatge d´arxiu.

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, va advertir que actuarà si es demostra que la policia espanyola va ocultar informació als Mossos d'Esquadra sobre l'imam de Ripoll abans dels atemptats. Tot i això, va explicar que primer vol abordar aquesta qüestió amb el ministre de l'interior, Juan Ignacio Zoido.

Catalunya Ràdio, Forn va assegurar que no ho té «contrastat» però que si s'hagués produït aquesta ocultació «hauria estat una decisió malintencionada», amb unes «conseqüències fatals». En aquesta línia, va expressar el «desig que els Mossos puguin accedir a les bases de l'Europol». Aquest dimecres el govern espanyol va negar que la policia espanyola o la Guàrdia Civil rebessin cap comunicació de les autoritats belgues sobre l'imam de Ripoll.

La policia espanyola va punxar el telèfon d'Abdelbaki es Satty, l'imam de Ripoll considerat el cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, l'any 2005, segons va publicar ABC aquest divendres. La policia l'investigava per la seva presumpta vinculació a dues organitzacions terroristes integrades a la xarxa d'Al-Qaeda.

Per la seva part el govern espanyol va negar dimecres que existís comunicació de les autoritats belgues sobre l'imam tot i que el Sindicat Unificat de la Policia (SUP) va assegurar que «hauríem enviat als Mossos la fitxa de l'imam prement un simple botó d'haver-ho sol·licitat».

D'altra banda, Forn es va referir a la manifestació de Barcelona –abans que es fes– i va assegurar entendre «perfectament» la posició dels col·lectius contraris a la presència del rei Felip VI a la manifestació, tot i que va afegir que el sentit de la mobilització era el de «donar suport» a les famílies afectades i transmetre un «missatge de pau».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook