Els equips d'emergències van acotar ahir la recerca de la parella del Maresme desapareguda a Susqueda el 24 d'agost a dues zones del pantà i al camí d'accés al lloc on es va trobar enfonsat el cotxe amb el qual viatjaven. A diferència de les jornades anteriors, en aquest cinquè dia consecutiu de cerca es va organitzar una batuda a peu amb una seixantena de voluntaris per intentar trobar algun indici en els 7 quilòmetres de camí abrupte que hauria recorregut el cotxe des de la presa fins al lloc on els equips d'emergències el van localitzar enfonsat. En total, 120 persones van participar ahir en el dispositiu per intentar trobar algun rastre de Marc Hernández, de 23 anys i veí d'Arenys de Munt, i de Paula Mas, de 21 anys i veïna de Cabrils.

Els Bombers van dividir la superfície en seccions i, per grups, van pentinar la superfície a peu després d'arribar-hi amb vehicles tot terreny. Segons va explicar un dels voluntaris, Jaume Martori, la pista és de difícil accés i hi ha molta vegetació, cosa que dificulta trobar rastres. «Vinc des de Tordera a ajudar aquestes famílies que estan passant mals moments, a més la meva família és d'aquí i conec la zona», va afegir. Els voluntaris són coneixedors del terreny, ja sigui perquè són de la zona, caçadors o excursionistes. Tot i això, i segons va indicar el cap operatiu dels Bombers, David Borrell, la recerca no va abocar llum al cas.

En paral·lel, submarinistes de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i Bombers van buscar en dues àrees subaquàtiques. La primera és al voltant d'on es va trobar el cotxe i la segona, separada a pocs metres, el lloc on en Nin, un dels gossos especialitzats dels Bombers en recerques per aigua, va descobrir dijous un rastre suposadament de la parella.

Borrell va recordar que es fa servir una tècnica minuciosa que se sol utilitzar en entorns amb poca visibilitat. Consisteix a marcar una superfície i estendre cables guia plomats. Aleshores, per parelles, els submarinistes el ressegueixen a banda i banda, sense deixar pràcticament ni un centímetre sense cobrir.Anàlisi del cotxe i el caiac

La investigació dels Mossos d'Esquadra també continua. A banda de l'anàlisi del vehicle, que el conseller d'Interior, Joaquim Forn, va assegurar que s'havia manipulat per fer-lo caure a l'aigua, també inspeccionen el caiac de la parella. El sotsinspector de l'ABP de Santa Coloma de Farners, Jordi Posas, va confirmar que tot apunta que al centre del caiac s'hi havia col·locat pedres de grans dimensions, tal com va explicar dijous un dels joves motoristes que el va trobar dissabte. A més, el caiac estava esparracat. Els mossos investiguen si va ser intencionadament. De moment, el parador de la parella segueix essent un misteri. Se'ls va veure per última vegada el 24 d'agost en un restaurant del Pasteral i en un banc de la Cellera de Ter.