El jutjat número 1 de Girona ha ratificat la resolució de juliol de l'any passat del Col·legi Professional de Veterinaris de Girona que va acordar l'expulsió de la veterinària de Vidreres (Selva) Natalia Ràfols per reiterades infraccions i repetits incompliments dels acords del Col·legi.

La sentència, de 31 de juliol del 2017, desestima el recurs contenciós administratiu interposat per la veterinària de Vidreres contra la Resolució de data 4 d'octubre del 2016 per la qual ja es va acordar desestimar el recurs potestatiu de reposició interposat per ella contra la Resolució de data 13 de Juliol del 2016 del Col·legi, que li va imposar de sanció l'expulsió col·legial.

L'expulsió va ser a causa de "la reiteració a la comissió d'infraccions i els repetits incompliments dels acords del Col·legi Professional de Veterinaris de Girona i altres obligacions establertes en les normes i Estatuts col·legials, declarant l'actuació administrativa ajustada a dret"

Natalia Ràfols va ser inhabilitada pel Col·legi de Veterinaris el 2012 arran de la gran quantitat de denúncies que arribaven per mala praxi, però malgrat la mesura adoptada pel col·legi la dona va continuar exercint, li van tancar la clínica per insalubritat però anava a cases particulars, i fins i tot té una botiga d'animals oberta a Vidreres.

Des de 2015 els Mossos d'Esquadra havien rebut diverses denúncies contra aquesta dona, en alguns casos perquè no va arribar ni a ensenyar els cadàvers morts als seus propietaris i en altres per haver fet operacions quirúrgiques en les que els animals no havien millorat o havia cobrat per xips que no havia implantat als animals.

A l'octubre del 2016 va ser condemnada a pagar una multa de 900 euros per haver operat almenys un animal malgrat estar inhabilitada, i aquell mateix mes la junta del Col·legi, tenint en compte el seu expedient, va acordar expulsar-la, una decisió que va recórrer i que ara s'ha vist confirmada.

A final de febrer d'aquest any els Agents Rurals, que la tenien controlada des de feia temps, van trobar 87 cadàvers de gats i gossos en una zona boscosa situada a en cala Salionç a Tossa de Mar, a la finca de la seva mare.

Ara la sentència del Contenciós administratiu num. 1 de Girona "no aprecia falta de proporcionalitat en la imposició de la sanció i acreditada la falta comesa, procedeix el rebuig de la pretensió actora" i desestima el seu recurs presentat contra l'expulsió del col·legi.