L'expulsió del col·legi professional de la veterinària de Vidreres Natàlia Ràfols és justificada i ajustada a la normativa. El Jutjat contenciós administratiu 1 de Girona ha avalat la decisió del Col·legi de Veterinaris de Girona que l'octubre del 2016 va resoldre definitivament expulsar la veterinària que acumulava diversos expedients per mala praxi, havia comès infraccions «reiterades» i exercia estant inhabilitada.

Es tracta de la veterinària investigada per la troballa, a principis d'any, d'un centenar de cadàvers de gossos i gats en una finca de Tossa de Mar. La veterinària havia portat la decisió del Col·legi als tribunals que ara han resolt desestimar una per una les seves justificacions. La sentència recull un reguitzell d'infraccions i recorda que Ràfols està inhabilitada fins a l'octubre del 2020.

La veterinària va presentar un recurs contra la resolució del Col·legi de Veterinaris de Girona del 4 d'octubre del 2016, que confirmava la seva expulsió «per la reiteració en la comissió d'infraccions» i els «repetits incompliments dels acords» del col·legi professional. La sentència desestima íntegrament el recurs (que al·legava indefensió, inexistència de proves i vulneració del principi de proporcionalitat) i confirma que la decisió del col·legi.

La sentència recull que l'origen de l'expedient disciplinari incoat pel Col·legi de Veterinaris de Girona és la denúncia interposada, davant els Mossos d'Esquadra, d'un client de la veterinària. L'home exposava que, desconeixent que estava inhabilitada fins el 2020, es va posar en contacte per telèfon mòbil amb Natàlia Ràfols perquè li fes els tràmits necessaris de col·locació de xip identificatiu i canvi de nom a un animal.

La sentència, que recull els fets imputats a la veterinària a l'expedient administratiu, descriu que Ràfols suposadament va dur a terme la feina encarregada a casa del client, i no en cap clínica veterinària i li va cobrar 40 euros pels serveis prestats. Ràfols es va comprometre a entregar-li els documents originals en pocs dies. Quan ja havia passat un mes, el client va recórrer a un altre veterinari que li va indiciar, sempre segons exposa la sentència, que el número de xip era «inventat» i que el paper provisional que li havia entregat «no era oficial». Allà, va ser on el client va descobrir que Ràfols estava inhabilitada. «Tot i tenir ple coneixement de la seva impossibilitat per exercir la professió per la sanció per inhabilitació vigent actualment, ha incomplert la resolució administrativa dictada pel col·legi professional», recull la sentència.